Prof. Dr. Seran TEMELLİ

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI​​ HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


  


KİŞİSEL BİLGİLER         PROJELER          YAYINLAR


YAYINLAR  :

 

Doktora Tezi:
Mihaliç peynirlerinin olgunlaşması sırasında gıda zehirlenmesine neden olan Bacillus cereus'un yaşam süresi üzerinde araştırmalar, Bursa, U.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2000.

 

Ödüller:

1. Temelli, S., Ata, Z., ve Eyigor, A., “Perakende A Sınıfı Yumurtalarda Salmonella Varlığının ISO 6579 ile Belirlenmesi”, Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve AR-GE Günleri, 15-16 Kasım, Bursa, (2011). (Poster bildiri) (İkincilik Ödülü)

2. Temelli, S. “Yıllık Yayın ve Sanatsal Performans Kategorisi, Tıp ve Sağlık Bilimleri Alanı”, Uludağ Üniversitesi Akademik ve idari Personel Ödül Töreni, 30 Ekim, Bursa, (2013).

3. Çetin, E., “Kasaplık Sığırlarda Salmonella Taşıyıcılığının ve Serotip Dağılımının Belirlenmesi” (2017). Danışman: Prof. Dr. Seran Temelli, (2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı En İyi Doktora Tez Ödülü)

 

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities):

1. Sen, M.K.C., and Temelli, S., “Microbiological and Chemical Qualities of Marinated Anchovy Prepared with Different Vegetable Additives and Sauce”, Revue Med. Vet., 154, 703-707 (2003).

2. Temelli, S., Dokuzlu, C., and Sen, M.K.C., “Determination of Microbiological Contamination Sources during Frozen Snail Meat Processing Stages”, Food Control, 17, 22-29 (2006).

3. Temelli, S., Anar, S., Sen, C., and Akyuva P., “Determination of Microbiological Contamination Sources during Turkish White Cheese Production”, Food Control, 17, 856-861 (2006).

4. Saltan Evrensel, S., Temelli, S., and Anar, Ş., “Detection of Critical Control Points in White Cheese Production in Small Dairy Plants”, Turk. J. Vet. Anim. Sci., 27, 29-35 (2003).

5. Şen, M.K.C., Temelli, S., and Saltan Evrensel, S., “Survival of Yersinia enterocolitica during the Manufacture and Ripening of Mihalic Cheese”, Turk. J. Vet. Anim. Sci., 27, 1029-1034 (2003).

6. Oktay, N.,Temelli, S., and Carli, K.T., “Phenotypic Characterisation of Enterococcus spp. from Femoral Head Necrosis Lesions of Chickens”, Turk. J. Vet. Anim. Sci., 33, 509-516 (2009).

7. Temelli, S., Kahya, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Incidence of Salmonella Enteritidis in Chicken Layer Flocks in Turkey: Results by Real-Time PCR and ISO Culture Methods”, Poultry Sci., 89,1406-1410 (2010). (BAŞLICA ARAŞTIRMA ESERİ)

8. Kahya, S., Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Real-time PCR Culture and Serology for the Diagnosis of Mycoplasma gallisepticum in Chicken Breeder Flocks”, Vet. Microbiol. 144, 319-324 (2010).

9. Temelli,  S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Salmonella serogroup Detection from Poultry Meat Samples by Examining Multiple Colonies from Selective Plates of Two Standard Culture Methods”, Foodborne Path. Dis., 7, 1229-1234 (2010).

10. Eyigor, A., Temelli, S., and Carli, K.T., “Evaluation of ISO 6579 and FDA-BAM Methods to Complement Real Time PCR for the Detection of Salmonella in Naturally Contaminated Poultry Meat and Red Meat”, Foodborne Path. Dis., 7, 921-927 (2010).

11. Temelli, S., Şen, M.K.C., and Anar, Ş. “Microbiological Evaluation of Chicken Kadinbudu Meatball Production Stages in a Poultry Meat Processing Plant”, Vet. J. Ankara Üniv., 58, 189-194 (2011).

12. Temelli, S., Şen, M.K.C., and Anar, Ş. “Assessment of Microbiological Changes in Fresh Uncooked İnegöl Meatballs Stored under Two Different Modified Atmosphere Packaging Conditions”, Vet. J. Ankara Üniv., 58, 273-278 (2011).

13. Temelli, S., Kahya, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Antibiotic Resistance Phenotypes of Salmonella Isolates of Broiler Meat and Chicken Origin”, Vet. J. Ankara Üniv., 59, 107-114 (2012).

14. Dinç, G., Ata, Z., and Temelli, S., “Sığır Mastitislerinden İzole Edilen Escherichia coli Suşlarında Genişlemiş Spektrumlu Beta-Laktamaz Aktivitesi ve Antibiyotik Dirençlilik Profilinin İncelenmesi”, Vet. J. Ankara Üniv., 59, 85-88 (2012).

15. Temelli, S., Eyigor, A., and Anar, S., “Prevalence of Escherichia coli O157 in Red Meat and Meat Products Determined by VIDAS ECPT and LightCycler PCR”, Turk. J. Vet. Anim. Sci., 36, 305-310 (2012).

16. Temelli,  S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Salmonella Detection in Poultry Meat and Meat Products by the Vitek Immunodiagnostic Assay System Easy Salmonella Method, a LightCycler Polymerase Chain Reaction System and the International Organization for Standardization Method 6579” Poultry Sci., 91, 724-731 (2012).

17. Temelli,  S., Ata, Z., Anar, S.,  Carli, K.T., and Eyigor, A., “Detection of Listeria spp. and Listeria monocytogenes in Retail Dairy Products by the Vitek Immunodiagnostic Assay System LDUO Method and the ISO Method 11290-1” Milchwissenschaft, 67, 374-376 (2012).

18. Kahya, S., Coven, F., Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Presence of IS/1494/06 Genotype-Related Infectious Bronchitis Virus in Breeder and Broiler Flocks in Turkey”, Vet. J. Ankara Üniv., 60, 27-31 (2013).

19. Kahya, S., Kesin Tug, B., Temelli, S., Carli, K. T., and Eyigor, A., “Detection of Salmonella from Layer Flocks and Typing of the Isolates”, J. Fac. Vet. Med. Kafkas Univ., 20, 939-944 (2014).

20. Kahya, S., Önat, K., Erköse, E., Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Effect of Mentofin Application on the Clearance of Mycoplasma gallisepticum (MG) from Naturally Infected Layer Chickens’ Trachea”, Vet. J. Ankara Üniv., 62, 17-21 (2015).

21. Temelli, S., Kahya, S., Ata, Z., Carli, K. T., and Eyigor, A., “Presence of Salmonella in Retail Grade A Eggs Determined by the International Organization for Standardization 6579 Method and a LightCycler Polymerase Chain Reaction System”, Vet. J. Ankara Üniv., 62, 125-132 (2015).

22. Kahya, S., Yılmaz, Ö., Eyigor, A., Temelli, S., and Carli, K. T., “Detection of Mycoplasma gallisepticum and Mycoplasma synoviae by Real-Time PCRs and Mycoplasma gallisepticum-Antibody Detection by an ELISA in Chicken Breeder Floks”, J. Fac. Vet. Med. Kafkas Univ., 21, 361-366 (2015).

23. Ata, Z., Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K. T., “Salmonella Enteritidis Predominance Determined by Serotyping and Realtime PCR in Poultry- Derived Food and Avian Isolates”, Turk. J. Vet. Anim. Sci., 41, 187-192 (2017).

24. Cetin E., Serbetcioglu T., Temelli S., and Eyigor A., “Non-typhoid Salmonella Carriage, Serovar Profile and Antimicrobial Resistance Phenotypes in Slaughter Cattle”, J. Food Saf., 2018. (Yayıma kabul edildi). JFS-Jul-18-OA-0387.

 

Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

1. Yuksek, N., Saltan Evrensel, S., Temelli, S., Anar, S., and Sen, M.K.C., “A Microbiological Evaluation on the Ready-To-Eat Red Meat and Chicken Donair Kebabs from a Local Catering Company in Bursa”, J. Biol. Environ. Sci., 3, 7-10 (2009).

2. Büyükcangaz, E., Kahya, S., Şen, A., Seyrek İntaş, K., Eyigör, A., Temelli, S., and Çarlı, K.T., “MecA gene prevalence in Staphylococcus aureus isolates from dairy cows in Turkey”, J. Biol. Environ. Sci., 7, 183-190 (2013).

 

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

1. Anar, Ş., and Temelli, S., “Determination of Microbiological Quality of Iskender Kebap”, Anniversary Conference with International Participation of UBS, 63-67, 5-6 June, Stara Zagora, Bulgaria, (2001). (Sözlü bildiri)

2. Saltan Evrensel, S., Temelli, S., and Anar, Ş., “Detection of Critical Control Points in White Pickled Cheese Production”, Anniversary Conference with International Participation of UBS, 68-74, 5-6 June, Stara Zagora, Bulgaria, (2001). (Sözlü bildiri)

3. Temelli, S., Anar, Ş., Sen, C., and Akyuva, P., “Determination of Microbiological Contamination Sources during Turkish White Cheese Production”, The 1st SAFOODNET Project Workshop ‘Detection and Identification of Harmful Microbes’, 65, December 10-12, Veterinary Research Institute, Brno, Czech Republic, (2007). (Poster bildiri)

4. Eyigor, A., Temelli, S., and Carli, K.T., “Probe Specific Detection of Salmonella in Chicken Meat by LightCycler PCR”, The 2nd SAFOODNET Project Workshop ‘Microbial Risk Management in Food Processes’, 43, October 13-15, Danish Technical University, National Food Institute, Lyngby, Denmark, (2008). (Sözlü bildiri)

5. Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Salmonella Profile of Chicken Meat in Turkey: Bacteriology and Serology Findings”, The 2nd SAFOODNET Project Workshop ‘Microbial Risk Management in Food Processes’, 70, October 13-15, Danish Technical University, National Food Institute, Lyngby, Denmark, (2008). (Poster bildiri)

6. Eyigor, A., Temelli, S., and Carli, K.T., “Presence of Salmonella in Retail Turkey Meat and Red-Meat: Comparative Evaluation of Real-Time PCR and Bacteriology Findings”, The 3rd SAFOODNET Seminar ‘Risk Management by Hygienic Design and Efficient Sanitation Programs’, 67-68, May 4-6, Tallinn, Estonia, (2009). (Poster bildiri)

7. Kahya, S., Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Optimization of LightCycler PCR System for the Detection of Mycoplasma gallisepticum in Chicken Trachea”, 2nd Mediterranean Summit of WPSA, 55-58, October 4-7, Antalya, (2009). (Sözlü bildiri)

8. Temelli, S., Eyigor, A., and Carli, K.T., “Detection of Salmonella spp. from Poultry Meat and Red Meat by LightCycler PCR and by Two Standard Bacteriological Methods”, 2nd Mediterranean Summit of WPSA, 71-73, October 4-7, Antalya, (2009). (Poster bildiri)

9. Eyigor, A., Temelli, S., and Carli, K. T., “Salmonella Serogroup Profile in Retail Poultry and Red Meat in Turkey”, 2nd Mediterranean Summit of WPSA, 59-61, October 4-7, Antalya, (2009). (Poster bildiri)

10. Kahya, S., Temelli, S., Eyigör, A., and Çarli, K.T., “Incidence of Salmonella in Poultry Samples by Bacteriology and Real-Time-PCR in the Years between 2008 and 2009”, XIII. Proceeding of European Poultry Conference, 532, 23-27 August, Tours-France, (2010). (Poster bildiri)

11. Temelli, S., and Eyigor, A., “Prevalence of E. coli O157:H7 in Red Meat and Meat Products Determined by Vitek Immunodiagnostic Assay System”, International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 145, 26-29 May, İzmir, Turkey, (2011). (Poster bildiri)

12. Temelli, S., and Eyigor, A., “Salmonella Detection from Poultry Meat and Meat Pproducts by VIDAS and LightCycler PCR Systems”, International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 16, 26-29 May, İzmir, Turkey, (2011). (Poster bildiri)

13. Carli, K. T., Coven, F., Kahya, S., Eyigor, A., and Temelli, S., “Türkiye’de Güncel Avian Infectious Bronchitis Virus Tipleri”, 2nd International Poultry Meat Congress, 24-28 April,  Antalya, Turkey, (2013). (Sözlü bildiri)

14. Büyükcangaz, E., Kahya, S., Şen, A., Seyrek İntaş, K., Eyigör, A., Temelli, S., and Çarlı, K.T., “Multiple Drug Resistant Staphylococcus aureus (MDR) Detection in Methicillin Resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and Staphylococcus aureus Derived from Bovine Mastitis Cases in Turkey”, 3rd ASM-ESCMID Conference on Methicillin-resistant Staphylococci in Animals: Veterinary and Public Health Implications, p60-61, 4-7 November, Copenhagen, Denmark. (2013). (Sözlü bildiri)

15. Eyigor, A., Kahya, S., Coven, F., Temelli, S., and Carli, K.T., “Detection of IS/1494/06–like IBV from Chickens in Turkey”, 8th International Symposium on Avian Corona- and Pneumoviruses and Complicating Pathogens, 2nd Annual Meeting of the Cost Action Fa1207, 17-20 June, Rauischholzhausen, Germany, (2014). (Sözlü bildiri)

16. Erköse, E., Çetin, E., Şerbetcioğlu, T., Temelli, S., and Eyigör, A., “Preliminary Evaluation of Slaughtered Cattle Carcass Quality Based on Aerobic Colony and Enterobacteriacea Counts”, 32nd World Veterinary Congress, PP185, p58, 13-17 September, İstanbul, Turkey, (2015). (Poster bildiri)

17. Çetin, E., Erköse, E., Şerbetcioğlu, T., Eyigör, A., and Temelli, S., “Detection of Salmonella spp. in Slaughter Cattle Feces by ISO 6579/A1: 2007 Method”, 32nd World Veterinary Congress, PP186, p58, 13-17 September, İstanbul, Turkey, (2015). (Poster bildiri)

18. Çetin, E., Temelli, S., and Eyigör, A., “Antimicrobial Resistance Phenotypes of Salmonella Enterica Serovars of Slaughter Cattle and Sheep Origin”, Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, 10-13 Kasım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (2016). (Sözlü bildiri)

19. Çetin, E., Temelli, S., and Eyigör, A., “Salmonella enterica Serovar Profiles in Slaughtered Cattle and Sheep” 3rd International VetIstanbul Group Congress 2016, Sarajevo, Bosnia and Herzigova (2016). (Sözlü bildiri)

20. Çetin, E., Temelli, S., and Eyigor, A., “Determination of Salmonella Presence in Slaughter Sheep and Cattle by ISO 6579 and VIDAS UP Salmonella Methods”, 2nd International Congress on Food of Animal Origin, 08-11 Kasım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (2018). (Sözlü bildiri)

21. Cetin, E., Erköse, E., Temelli, S., and Eyigor, A., “Post Slaughter Hygiene in Bovine Carcasses and Edible Offal”, 5th International Vet-Istanbul Group Congress & 8th International Scientific Meeting Days of Veterinary Medicine, 23-27 Eylül, Skopje, Macedonia, (2018). (Sözlü bildiri)

22. Cetin, E., Temelli, S., and Eyigor, A., “Prevalence, Serovar Distribution and Antimicrobial Resistance Phenotypes of Non-thyphoid Salmonella in Slaughter Sheep”, 1st International Food and Medicine Congress 2018 (IFMC 2018), 24-27 Mayıs, Ankara, (2018). (Sözlü bildiri)

23. Cetin, E., Anar ,B., Temelli, S., Cengiz, S. S., and Eren, M., “Effect of Oregano and Rosemary Essential Oil Supplementation on Broiler Performance and Caecal Microflora”, International Poultry Science Congress of WPSA’2018, 09-12 Mayıs, Kapadokya, Niğde, (2018). (Sözlü bildiri)

 

Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

1. Saltan Evrensel, S., Temelli, S., Tayar, M., ve Yılmaz, E., “Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 16, 93-98 (1997).

2. Anar, Ş., ve Temelli, S., “Ayran Üretim Aşamalarında Kritik Kontrol Noktalarının Saptanması”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 19, 19-22 (2000).

3. Anar, Ş., ve Temelli, S., “İskender Kebap’ın Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 19, 13-18 (2000).

4. Anar, Ş., Soyutemiz, E., Temelli, S., ve Çetinkaya, F., “Doğal Koşullarda Üretilen ve Isı İşlemi Uygulanan Sucuklarda Starter Kültürlerin Kullanım Olanakları”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 19, 51-57 (2000).

5. Şen, M.K.C, Temelli, S., Eren, M., Albay, R., ve Berker, A., “Kristalize İyot İçeren Yıkama Suyuna Daldırmanın Broyler Karkaslarının Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 19, 113-117 (2000).

6. Temelli, S., Şen, M.K.C., ve  Anar, Ş., “Et Parçalama Ünitelerinde ve Beyaz Peynir Üretiminde Çalışan Personel Ellerinin Hijyenik Durumunun Değerlendirilmesi”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 24, 75-80 (2005).

7. Temelli, S., Anar, Ş., Şen, M.K.C., ve Beyaz D., “Heat Treated Turkish Style Sucuk: Evaluation of Microbial Contaminations in Processing Steps”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 24, 81-88 (2005).

8. Dokuzlu, C., Günşen, U., Temelli, S., ve Şen, M.K.C., “Assessment of Microbiological Contamination Factors in Frozen Stuffed Snail Processing Stages”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 24, 89-93 (2005).

9. Temelli, S., Şen, M.K.C., Saltan Evrensel, S., ve Yüksek, N., “Soğuk Olarak Tüketime Sunulan Bazı Hazır Gıdaların Mikrobiyolojik Kalitelerinin İncelenmesi”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 24, 69-74 (2005).

10. Saltan Evrensel, S., Yüksek, N., ve Temelli, S., “Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Fiziko-Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri”, Y. Y. Ü. Vet. Fak. Derg., 9, 51-56 (1998).

11. Şen, M.K.C, Temelli, S., ve Saltan Evrensel, S., “Bursa’da Satışa Sunulan Mihalıç Peynirlerinden İzole Edilen Koliform Grubu Mikroorganizmaların Tiplendirilmesi”, Y. Y. Ü. Vet. Fak. Derg., 11, 71-73 (2000).

12. Temelli, S., ve Anar, Ş., “Bursa’da Tüketime Sunulan Baharat ve Çeşni Verici Otlarda B. cereus’un Yaygınlığı”, İ. Ü. Vet. Fak. Derg., 28, 459-465 (2002).

13. Temelli, S., Saltan Evrensel, S., Anar, Ş., ve Tayar, M., “Bursa’da Tüketilen Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi”, İ. Ü. Vet. Fak. Derg., 28, 467-473 (2002).

14. Albay, R., Şen, M.K.C., ve Temelli, S., “Broiler Üretiminde Suların Dezenfeksiyonunda İyot Kullanımının Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi”, Y. Y. Ü. Vet. Fak. Derg., 13, 20-24, (2002).

15. Saltan Evrensel, S., Yüksek, N., ve Temelli, S., “Bursa’da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica’nın Varlığının Araştırılması”, Gıda Derg., 31, 59-63 (2006).

16. Anar, Ş., ve Temelli, S., “Aeromonas hydrophila’nın Gelişimini İnhibe Eden Bazı Faktörler”,  U. Ü. Vet. Fak. Derg., 17, 199-207 (1998).

17. Soyutemiz, G.E., ve Temelli, S., “Kanatlılarda Salmonella Kontaminasyonu ve Önlenmesinde Alınacak Tedbirler”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 17, 167-174 (1998).

18. Şen, C., ve Temelli, S., “Bacillus cereus’un Süt ve Süt Ürünlerindeki Önemi”,  U. Ü. Vet. Fak. Derg., 19, 149-155 (2000).

19. Temelli, S., “Süt ve Et Endüstrisinde Starter Kültürlerin Önemi”, Gıda Derg., Haziran, 70-72 (2000).

20. Temelli, S., “Gıda Zehirlenmesine Neden Olan E. coli O157:H7 ve Önemi”,  U. Ü. Vet. Fak. Derg., 21, 133-138 (2002).

21. Büyükyörük, S., ve Temelli, S., “Plesiomonas shigelloides ve Halk Sağlığı Açısından Önemi”,  U. Ü. Vet. Fak. Derg., 23, 143-148 (2004).

22. Temelli, S., “Yöremize Özgü Bir Peynir, Mihalıç,” Bursa Defteri, Kent Kültürü ve Düşün Dergisi, 42-43, Haziran (2002).

23. Temelli, S., ve Şerbetçioğlu, T., “Bir Süt İşletmesinde İşlenen İnek Sütlerinde Somatik Hücre Sayısının Dört Yıllık Periyottaki Değişiminin İncelenmesi”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 1, 1-7 (2011).

24. Oruç, H.H., Temelli, S., ve Sorucu, A., “Bursa’da Çiğ Süt ve UHT Sütlerde Aflatoksin M1 Düzeyleri”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 30 (2), 1-4 (2011).

25. Temelli, S., “Karkaslarda Elektriksel Stimülasyon Uygulamaları”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 28, 1-9 (2009).

26. Temelli, S., ve Çetin, E., “Gıdalarda Patojen Kontrolünde Bakteriyofaj Kullanımı”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 30 (2), 45-52 (2011).

27. Temelli, S., “Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Kurutulmuş Et Ürünleri”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 30 (2), 61-66 (2011).

28. Çetin, E., Temelli, S., “Surimi ve Surimi Ürünleri”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 31 (1), 51-55 (2012)

29. Çetin, E., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Effect of Rearing Systems and Shell Color on Some Egg Quality Parameters”, U. Ü. Vet. Fak. Derg., 35 (1,2), 11-16 (2016).

30. Temelli, S., Eyigör, A., ve Anar, Ş., “Gıdaların Dumanlama ile Muhafazası” Türkiye Klinikleri J. Food Hyg. Technol.-Special Topics, 3 (2), 89-100 (2017).

 

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

1. Temelli, S., “Beslenmenin Sağlıktaki Önemi”, Açlıkla Savaş Yoksulluktan Kurtul Paneli, T.C.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, 16 Ekim, Bursa, (2001). (Panelist)

2. Saltan Evrensel, S., Berberoğlu, S., Tayar, M., ve Yılmaz, E., “Bazı Peynir Çeşitlerinde Yersinia Türü Bakterilerin Varlığının Araştırılması”, V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu “Geleneksel Süt Ürünleri”, T.Ü.Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları No: 621, 369-374, 21-22 Mayıs, Tekirdağ, (1998). (Poster  bildiri)

3. Saltan Evrensel, S., Yüksek, N., ve Berberoğlu, S., “Farklı Salamuralarda Olgunlaştırılan Beyaz Peynirlerin Fiziko-Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri”, 2000’li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 83, 18-20 Ekim, İzmir, (1999). (Poster bildiri)

4. Saltan Evrensel, S., Yüksek, N., ve Temelli, S., “Bursa’da Tüketime Sunulan Bazı Gıdalarda Yersinia enterocolitica’nın Varlığının Araştırılması”, 3.Gıda Mühendisliği Kongresi, Bildiri Kitabı, 721-729, 2-4 Ekim, Ankara, (2003). (Poster bildiri)

5. Anar, Ş., ve Temelli, S., “Ayran Üretim Aşamalarında Kritik Kontrol Noktalarının Saptanması”, SEYES 2003 Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu, Bildiriler Kitabı, 117-120, 22-23 Mayıs, İzmir, (2003). (Poster bildiri)

6. Temelli, S., Anar, Ş., Şen, M.K.C., ve Akyuva, P., “Bir Süt Fabrikasında Beyaz Peynir Üretim Aşamalarında Mikrobiyolojik Kontaminasyon Kaynaklarının Belirlenmesi”, I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bildiri Kitabı, 421-427, 29 Eylül-1 Ekim, Ankara, (2004). (Poster bildiri)

7. Temelli, S., Anar, Ş., Şen, M.K.C., ve Beyaz, D., “Heat Treated Turkish Style Sucuk: Evaluation of Microbial Contaminations in Processing Steps”, II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, Bildiri Kitabı, 571-580, 18-20 Eylül, İstanbul, (2006). (Poster bildiri)

8. Kahya, S., Temelli, S., Eyigör, A., and Carli, K.T., ‘Incidence of Salmonella Enteritidis in Chicken Layer Flocks in Turkey:Results by Real-Time Polymerase Chain Reaction and International Organization for Standardization Culture Methods’, IX. Ulusal Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi, 239, 5-7 Ekim, KKTC, (2010). (Poster bildiri)

9. Temelli, S., Ata, Z., ve Eyigor, A., “Perakende Süt Ürünlerinde Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Varlığının VIDAS ve ISO 11290-1 ile Belirlenmesi”, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 56-61, 13-16 Ekim, Antalya, (2011). (Sözlü bildiri)

10. Temelli, S., Ata, Z., ve Eyigor, A., “Perakende A Sınıfı Yumurtalarda Salmonella Varlığının ISO 6579 ile Belirlenmesi”, 4. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 272-278, 13-16 Ekim, Antalya, (2011). (Poster bildiri)

11. Temelli, S., Ata, Z., ve Eyigor, A., “Perakende A Sınıfı Yumurtalarda Salmonella Varlığının ISO 6579 ile Belirlenmesi”, I. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE Günleri, 15-16 Kasım, Bursa, (2011). (Poster bildiri)

12. Temelli, S., Ata, Z., ve Eyigor, A., “Perakende Süt Ürünlerinde Listeria spp. ve Listeria monocytogenes Varlığının VIDAS ve ISO 11290-1 ile Belirlenmesi”, I. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve ARGE Günleri, 15-16 Kasım, Bursa, (2011). (Poster bildiri)

13. Temelli, S., Eyigör, A., ve Çarlı, K.T. ”Kanatlı ve Kanatlı Eti Ürünlerinde Vitek İmmunodiagnostik Assay Sistemi Easy Salmonella Metodu, Lightcycler Polimeraz Chain Reaction Sistemi ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu Metodu 6579 ile Salmonella Deteksiyonu”, II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri’, 6-7 Aralık, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Manisa, (2012). (Poster bildiri)

14. Temelli, S., Şen, M.K.C., ve Anar, Ş., “Bir Kanatlı Eti İşletmesinde Tavuk Kadınbudu Köfte Üretim Aşamalarının Mikrobiyolojik Yönden Değerlendirilmesi”, II. Et Ürünleri Çalıştayı ‘İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünleri’, 6-7 Aralık, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Manisa, (2012).  (Poster bildiri)

15. Ata, Z., Kahya, S., Buyukcangaz, E., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Determination of Antimicrobial Change for Mycoplasma gallisepticum Isolated from Turkey”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013, (2012). (Poster bildiri)

16. Kahya, S., Ata, Z., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Using of LightCycler SYBR Green I Polymerase Chain Reaction in Poultry Mycoplasma gallisepticum Infection”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013, (2012). (Poster bildiri)

17. Kahya, S., Ata, Z., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “A Basic Study to Develop Salmonella Library”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013, (2012). (Poster bildiri)

18. Kahya, S., Ata, Z., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Evaluate the Marek Diseases (MD) Immunity with Quantitative Dublex Real Time PCR and Diagnosis of MD with Meq gen Basic PCR”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013, (2012). (Poster bildiri)

19. Kahya, S., Ata, Z., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Comparison of ISO 6579 Method, LightCycler Polimerase Chain Reaction and Dupont BAX Q7- Real-Time PCR Systems for the Determination of Salmonella in Layer Flocks Drag Swaps”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013,  (2012). (Poster bildiri)

20. Kahya, S., Ata, Z., Coven, F., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Isolation of Native-Türkiye-Infectious Bronchitis Virus (IBV) Mutant Typs and Detection with Real-Time PCR and DNA Sequencing Methods”, ULUTEK–Bursa/Turkey 2012 and 2013, (2012). (Poster bildiri)

21. Ata, Z., Kahya, S., Erkose, E., Temelli, S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “Salmonella Enteritidis specific PCR and Serogrouping of Salmonella Isolates”, 7th National Molecular and Diagnostic Microbiology Congress, 5-8 June, Ankara, Turkey, (2012). (Poster bildiri)

22. Ata Z., Kahya S., Erkose E., Temelli S., Eyigor, A., ve Carli, K. T., “LightCycler SYBR Green I Real-Time PCR and Mycoplasma gallisepticum (MG)-ELISA for MG and Mycoplasma synoviae (MS) Detection in Chicken Breeder Flocks”, 7th National Molecular and Diagnostic Microbiology Congress, 5-8 June, Ankara, Turkey, (2012). (Poster bildiri)

23. Ata, Z., Yıbar, A., Muştak, H.K., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Tavuk Karkas Kökenli Salmonella İzolatlarında Plazmid İlişkili Kinolon Direnci”, 5. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), 3-6 Nisan, Antalya, (2013). (Sözlü bildiri)

24. Çetin, E., Erköse, E., Şerbetcioğlu, T., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Sığırlarda Mezenteriyel Lenf Yumrularında Salmonella Taşıyıcılığı”, Uludağ Üniversitesi IV.Bilgilendirme ve ARGE Günleri, 11-13 Kasım, Bursa, (2014). (Poster bildiri)

25. Şerbetcioğlu, T., Çetin, E., Erköse, E., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Koyunların Yenilebilir İç Organlarında Salmonella Varlığı”, Uludağ Üniversitesi IV.Bilgilendirme ve ARGE Günleri, 11-13 Kasım, Bursa, (2014). (Poster bildiri)

26. Erköse, E., Şerbetcioğlu, T., Çetin, E., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Kasaplık Sığır Karkaslarında Salmonella Varlığı”, Uludağ Üniversitesi IV.Bilgilendirme ve ARGE Günleri, 11-13 Kasım, Bursa, (2014). (Poster bildiri)

27. Erköse, E., Çetin, E., Şerbetcioğlu, T., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Kasaplık Koyun Karkas Kalitesinin Aerobik Koloni ve Enterobacteriaceae Sayıları ile Ön Değerlendirmesi”, p130-131, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), 7-11 Ekim, Van, (2015). (Poster bildiri)

28. Çetin, E., Erköse, E., Şerbetcioğlu, T., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Kasaplık Koyunlarda Dışkı ve Mezenteriyel Lenf Yumrularında Salmonella Varlığı”, p102-103, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi (Uluslararası Katılımlı), 7-11 Ekim, Van, (2015). (Poster bildiri)

29. Çetin, E., Temelli, S., ve Eyigör, A., “Kasaplık Sığırlarda Non-thyphoid Salmonella Varlığı: Tür-spesifik Real-time PCR, Serovar Dağılımı ve Antimikrobiyal Direnç Fenotipleri”, 7. Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 4-8 Ekim, Aydın, (2017). (Sözlü bildiri)

 

Diğer yayınlar

1. Temelli, S., “Kesim Yerlerinin Temizlik ve Dezenfeksiyonu,” Kurban Kesim Hijyeni Kursu, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 30 Ocak, (2003).

2. Temelli, S., “Temizlik ve Dezenfeksiyon,” Et Muayenesi Kursu, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 13-14 Mart, (2003).

3. Temelli, S., “Temizlik ve Dezenfeksiyon,” Gıda Güvenliği Eğitimi, TÜBİTAK-Bursa Test ve Analiz Laboratuarı, 09-10 Eylül, (2003).

4. Temelli, S., “Kanatlı Etlerinde Salmonella Prevalansı: Tekli ve Multiple Salmonella serovar İzolasyonları”, I. PCR Günleri: Gıda ve Kanatlı Alanında PCR-Tabanlı Yöntemlerle Tanı Semineri, İzmir, 4-5 Aralık, (2008).

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [1.335]