Prof. Dr. Seran TEMELLİ

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI​​ HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


  


KİŞİSEL BİLGİLER         PROJELER          YAYINLAR


PROJELER  :

 

TÜBİTAK Destekli:

1. Eyigor, A., Temelli, S., ve Çarlı, K.T., “Kanatlı Eti ve Kırmızı Ette Salmonella spp.’nin LightCycler PCR ve İki Farklı Standart Bakteriyolojik Metodla Aranması”, TÜBİTAK TOVAG Projesi, Proje No: 1060666, (2006). (Yardımcı Araştırıcı)

2. Çarlı, K.T., Çöven, F., Kahya, S., Temelli, S., ve Eyigör, A., ‘Kanatlı İnfeksiyöz Bronşitis Virus (IBV) İzolatlarının S1 Genindeki Aşırı Değişken Bölgenin Dizi Analizine Dayalı Tiplendirilmesi’, TÜBİTAK TOVAG Projesi, Proje No: 110O917, (FA1207 COST Aksiyonu Projesi - Towards Control of Avian Coronaviruses: Strategies for Diagnosis, Surveillance and Vaccination), (2010). (Yardımcı Araştırıcı)

 

Uludağ Üniversitesi Destekli

1. Anar, Ş., Soyutemiz, G.E., Temelli, S., ve Çetinkaya, F., “Doğal Koşullarda Üretilen ve Isı İşlemi Uygulanan Sucuklarda Starter Kültürlerin Kullanım Olanakları”, U. Ü. Araştırma Fonu Projesi, 97/15, (1997). (Yardımcı Araştırmacı)

2. Şen, M.K.C., Temelli, S., Anar, Ş., ve Sönmez B., “İnegöl Köfte Üretiminde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynaklarının Belirlenmesi ve Modifiye Atmosfer Paketlemenin Raf Ömrü Üzerine Etkisi”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Araştırma Projesi, V-2004/67, (2004). (Yardımcı Araştırmacı)  

3. Şen, M.K.C., Temelli, S., Anar, Ş., ve Akyuva P., “İleri İşlem Görmüş Kanatlı Eti Ürünlerinde Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynaklarının Belirlenmesi ve HACCP Planının Oluşturulması”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Araştırma Projesi, V-2004/68, (2004). (Yardımcı Araştırmacı)

4. Temelli, S., Eyigor, A., Anar, Ş., ve Çarlı, K.T., “Hayvansal gıdalarda Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes ve Salmonella spp.’nin Hızlı Tanısında LightCycler Gerçek Zamanlı PCR ve Vitek Immunodiagnostik Assay Sistemlerinin Değerlendirilmesi”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: V-2008/67, (2008). (Proje Yürütücüsü)

5. Büyükcangaz, E., Çarlı, K.T., Şen, A., Seyrek-İntaş, K., Eyigor, A., Temelli S., Kahya, S., ve Çalışkan, Ç., “Sağlıklı ve Klinik Mastitisli Sığırların Süt Örneklerinden Elde Edilen Staphylococcus aureus İzolatlarında Methicillin Direnç Geni Varlığının Araştırılması”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: UAP(V)-2009/12, (2009). (Yardımcı Araştırıcı)

6. Eyigor, A., Temelli, S., ve Çarlı, K.T., “Tavuk Yumurtalarında Salmonella Varlığının Standart Bakteriyolojik Metot ISO 6579 ve Real-Time PCR ile Belirlenmesi”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: UAP(V)-2010/10, (2010). (Yardımcı Araştırıcı)

7. Çarlı, K.T., Eyigör, A., Temelli, S., Kahya, S., ve Önat, K., ‘Salmonella Kütüphanesi Oluşturulması için Temel Bir Çalışma: Salmonella enterica subsp. enterica İzolatlarının Serotiplendirilmesi ve S. enterica subsp. enterica serovar Enteritidis’in PCR ile Direkt Tiplendirilmesi’, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: UAP(V)-2010/43, (2010). (Yardımcı Araştırıcı)

8. Temelli, S., Eyigor, A., Erköse, E., Çetin, E., Şerbetcioğlu, T., Anar, Ş., Çarlı, K.T., ve Kahya, S., “Kasaplık Sığır, Koyun ve Keçilerden İzole Edilen Salmonella Serotiplerinin ve Antimikrobiyal Direnç Profillerinin Belirlenmesi”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: OUAP(V)-2013/29, (2013), 3 yıl, Devam ediyor (Proje Yürütücüsü)

9. Kahya, S., Kesin Tuğ, B., Temelli, S., Çarlı, K.T., ve Eyigör, A., “Yumurtacı Irk Tavuk Kümesi Drag Svab Numunelerinde Salmonella Aranmasında ISO 6579 Yöntemi, LightCycler Polimeraz Zincir Reaksiyonu ve DuPont BaxPCR Sistemlerinin Karşılaştırılması”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: KUAP(V)-2013/8, (2013). (Yardımcı Araştırıcı)

10. Anar,Ş., Temelli, S., ve Önen, A., “Salam Üretim Aşamalarındaki Mikrobiyal Kontaminasyon Kaynaklarının Belirlenmesi”, U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: HDP(V)-2014/7,(2014).(Yardımcı Araştırıcı)

11. Eren, M., Temelli, S., Cengiz, Ş.Ş., Meral, Y., Çetin, E., Anar, B., Efil, M., ve Atamay, K., “‘Etlik Piliç Rasyonlarına İlave Edilen Biberiye, Kekik ve Uçucu Yağ Karmasının Performans, Et Kalitesi ve Oksidasyonu ile Barsak Mikroflorası Üzerine Etkileri’ U. Ü. Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Proje No: HDP(V)-2014/45, (2014). (Yardımcı Araştırıcı)

 

Erasmus Kapsamında Verilen Eğitimler

1. Erasmus Teaching Staff Mobility Teaching Programme 2013-2014, School of Veterinary Medicine of Aristotle University of Thessaloniki, Greece, 01-07 June, 2014.

 

Dergi Editörlükleri

1. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (2009-     )

2. Turkish Journal of Veterinary and Animal Science (2011-    )

3. Tarım Bilimleri Dergisi (2011-    )

4. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (2011-     )

5. Journal of Food Processing and Preservation (2012-      )

6. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (2012-     )

7. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi (2014-     )

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [1.282]