BİYOMETRİ ANABİLİM DALI HAKKINDA AKADEMİK KADRO YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR DUYURULAR
İstatistik; verilerin toplanması, düzenlenmesi, özetlenmesi, analiz edilmesi, sunulması ve bu verilerden bir sonuca varılabilmesi için kullanılan yöntemler topluluğudur. Sağlık konularında uygulanan istatistik çalışmaları, zaman içinde gelişerek genel anlamda bilinen istatistik bilim dalının dışında ayrı bir bilim dalı olarak ortaya çıkmış ve "biyoistatistik" bilim dalı adını almıştır. Biyoistatistik Anabilim Dalı, fakültemiz bünyesinde öncelikle Zootekni Anabilim Dalı içinde bilim dalı olarak oluşturulmuş, 2010 yılında ise Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü'nün altında Biyometri Anabilim Dalı olarak yeniden düzenlenmiştir.
Fakültemizde biyoistatistik konusunda eğitimin gerçekleştirilmesi amacına yönelik olarak anabilim dalımızca lisans öğrencilerine verilen ve bir dönemi kapsayan "Biyoistatistik" dersi dahilinde öğrencilere öncelikle temel biyoistatistik terminolojisi verilmektedir. İstatistiksel analizler için gerekli parametrik ve parametrik olmayan testler, örnekleme yöntemleri gibi konular anlatılmakta ve ileride yapılacak bilimsel çalışmaların temeli oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunun yanında, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak fakültemizde yürütülen yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı öğrencilere de hem teorik hem uygulama derslerinden oluşan Biyoistatistik zorunlu dersi verilmektedir.
Anabilim Dalımız ayrıca tüm fakülte birimlerinin araştırma ve incelemeye dayalı proje, tez ve diğer bilimsel çalışmalarında istatistiksel danışmanlık hizmeti de vermektedir.