Prof. Dr. Derya YEŞİLBAĞ

HAYVAN BESLEME VE BESLENME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


  


KİŞİSEL BİLGİLER         PROJELER          YAYINLAR


YAYINLARI:

Doktora Tezi :
Tüm tane buğday içeren yumurta tavuğu rasyolarında organik asidin kullanımı, Ankara, A.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2003.

 

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

A1.      Küçükersan, S., Küçükersan, K., Çolpan, I., Göncüoğlu, E., Reisli Z., Yeşilbağ, D.         The effects of humic acid on egg production and egg traits of laying hen. Veterinary           Medicine-Czech. 50 (9): 406-410. 2005.

A2.     Yeşilbağ, D., Çolpan, I. Effects of organic acid supplemented diets on    growth            performance, egg production and quality and on serum parameters in laying        hens. Revue de Medecine Veterinaire. 157 (5): 280-284. 2006.

A3.      Yeşilbağ, D. The effects of dietary boric acid supplementation on growth            performance and egg quality in layer quails. Indian Veterinary Journal. 84: 1058-      1061. 2007.

A4.      Yeşilbağ, D., Eren M. Effects of dietary boric acid supplementation on    performance, eggshell quality and some serum parameters in aged laying hens.       Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 32 (2): 113-117. 2008.

A5.      Baran, M.S., Demirel, R., Demirel, D. S. Ş., Sahin, T., Yesilbag, D.Determınation of the feeding values of feedstuffs and mixed feeds used in the Southeastrern Anatolıa region of TURKEY. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences 32 (6): 449-455. 2008.

A6.      Küçükersan, S., Yesilbag, D., Küçükersan, K. Using of poppy seed meal and      yeast culture (saccharomyces cerevisiae) as an alternative protein source for layer   hens. Kafkas Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 15 (6): 971-974. 2009. (short             communication)

A7.      Yesilbag, D., Eren, M., Ağel, H.E., Kovanlıkaya , A. & Balcı, F. Effects of         Dietary Rosemary, Rosemary Volatile Oil and Vitamin E on Broiler Performance,            Meat Quality and Serum SOD Activity. British Poultry Science. 52 (4): 472-482.            2011.

A8.      Yesilbag, D., Biricik, H., Gezen, Ş.Ş. Bülbül, T. Effect of a Rosemary and          Oregano Volatile Oil Mixture on Performance, Lipid Oxidation of Meat and      Haematological Parameters in Pharaoh Quails. British Poultry Science. 53 (1):89-97. 2012.

A9.      Biricik, H., Yesilbag, D., Gezen, Ş.Ş., Bülbül, T. Effects of dietary myrtle oil      (Myrtus communis L.) supplementation on growth performance, meat oxidative         stability, meat quality and erythrocyte parameters in quails. Revue de Medecine       Veterinaire. 163 (3): 131-138. 2012.

A.10. Bulbul, A., Bulbul, T., Biricik, H., Yesilbag, D., Gezen, S.S. Effects of various levels of  rosemary and oregano volatile oil mixture on oxidative stress parameters in quails. African Journal of Biotechnology.11(7): 1800-1805. 2012.

A.11.  Yesilbag, D., Biricik, H., Gezen, Ş.Ş. Meral, Y. Effect of a Rosemary     and Oregano Volatile Oil Mixture on Performance, egg Traits and Oxidative Stability of Eggs in Laying Quails. British Poultry Science.(Kabul edildi)

 

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler :

B1.     Küçükersan, S., Küçükersan, K., Çolpan, I., Göncüoğlu, E., Reisli Z and Yeşilbağ, D.    The use of humic acid in laying hen rations. XXII. World Poultry Congress 8-13        Haziran 2004, İstanbul, TURKEY.

 B2.   Yıldız,G., Pişkin, İ., Yeşilbağ, D., Tuncer, Ş,D., Sulu, N.  The effects of feeding different energy and protein levels on the rumen protozoa. 8thInternational         Conference of European Society of Veterinary Comparative Nutrition .September 23-        25 2004. Budapest, HUNGARY

B3.      Küçükersan, K., Yesilbag, D., Küçükersan, S. Influence of Different Dietary Oil            Sources on Performance and Cholesterol Content of Egg Yolk in Laying Hens. The   4th Scientific Conference of Animal Wealth Research In The Middle East and North       Africa. 3-5 Octaber 2011. EGYPT.     

 

C. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler :

 

D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

D1.    Yeşilbağ, D., Çiftçi, A. and Akan, M. Yumurta tavuğu rasyonuna ilave edilen     organik asit karmasının ince bağırsak pH’sı ve mikroflorası üzerine etkileri.         Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 26, (1:2): 21-26. 2007.

D2.      Yeşilbağ, D. and Eren, M. Effects of dietary organic and inorganic chromium     supplementation on performance, egg shell quality and serum parameters in pharoah    quails. Journal of Biological and Environmental Science.3 (8): 31-35. 2009.

D3.      Küçükersan, S., Yesilbag, D., Küçükersan, K. Göncüoğlu, E. Yumurta tavuğu    rasyonlarına ilave edilen organik ve inorganik kromun vitamin E ile kombine            edilmesinin performans,yumurta verimi ve yumurta kalitesi üzerine etkileri. Uludağ         Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi.28 (2): 21-26. 2009.

D4.      Küçükersan, S., Yesilbag, D., Küçükersan, K. Influence of Different Dietary Oil Sources on Performance and Cholesterol Content of Egg Yolk in Laying Hens. Journal of Biological and Environmental Science 4 (12): 117-122. 2010.

D5.      Polat, U., Yesılbag, D., Eren, M. Serum Biochemical Profile of Broiler Chickens Fed Diets Containing Rosemary and Rosemary Volatile Oil. Journal of Biological and Environmental Science 5 (13): 23-30. 2011.

D6.      Yıldız,G., Pişkin, İ., Yeşilbağ, D., Tuncer, Ş,D., Sulu, N.  Effects of different dietary    energy and protein levels on Rumen pH, urea levels and rumen protozoal population   in sheep. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 30 (1): 17-22. 2011.

 

E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

E1.      Yeşilbağ, D., Çolpan, İ. Tüm tane buğday içeren yumurta tavuğu rasyonlarında   organik asidin kullanımı. II. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi 18-20 Eylül 2003.           sayfa:293-299.Konya, TÜRKİYE (poster bildiri)

E2.      Yeşilbağ, D., Akan, M., Çiftçi, A. Yumurta tavuğu rasyonlarında kullanılan organik       asit karmasının ince bağırsak pH’sı ve mikroflorası üzerine etkileri. VI. Ulusal   Veteriner Mikrobiyoloji Kongresi. sayfa:200-201. 14-16 Eylül 2004. Elazığ,     TÜRKİYE.  (poster     bildiri)

E3.      Küçükersan, S., Yeşilbağ, D., Küçükersan, K., Göncüoğlu E. Yumurta tavuğu    rasyonlarına ilave edilen organik ve inorganik kromun Vit E ile kombine edilmesinin           performans, yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkisi. III.Ulusal Hayvan Besleme    Kongresi.sayfa:317-322. 7-10 Eylül 2005Adana,TURKEY(poster bildiri)

E4.      Küçükersan, S., Göncüoğlu E., Küçükersan, K., Yeşilbağ, D. Yumurta tavuğu    rasyonlarına ilave edilen organik ve inorganik selenyumun Vit E ile kombine            edilmesinin performans, yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkisi. III. Ulusal Hayvan       Besleme Kongresi.sayfa:182-187. 7-10 Eylül 2005Adana,TURKEY(sözlü bildiri).

E5.      Küçükersan, K., Yeşilbağ, D., Küçükersan, S. Yumurta tavuğu rasyonlarına ilave           edilen farklı yağ kaynaklarının performans, yumurta kalitesi ve yumurta kolesterol düzeyi üzerine etkisi. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. sayfa: 300-304. 24-28       Haziran 2007.Bursa TURKEY (poster bildiri).

E6.      Yeşilbağ, D., Eren, M. Yaşlı yumurta tavuğu rasyonlarına ilave edilen borik asit’in          performans, yumurta kabuğu kalitesi ve bazı serum parametreleri üzerine etkileri. . IV.    Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. sayfa:155-159. 24-28 Haziran 2007.Bursa    TURKEY (sözlü bildiri).

E7.      Yeşilbağ, D. Hayvan beslemede fitobiyotikler. IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi.     sayfa:455-460.  24-28 Haziran 2007. Bursa TURKEY (poster bildiri).

E8.        Yeşilbağ, D., Eren, M. Yaşlı yumurta tavuğu rasyonlarında borik asit kullanımı. II.          Ulusal Bor Calıştayı. sayfa:613-618. 17-18 Nisan 2008. Ankara. (sözlü bildiri).

E9.      Yeşilbağ, D., Eren, M., Ağel, H.E., Kovanlıkaya, A. Biberiye (Rosmarinus officinalis)    aromatik bitki ve uçucu yağının broyler rasyonlarında kullanımı. V. Ulusal Hayvan   Besleme Kongresi (Uluslar arası katılımlı). sayfa: 169-175. 30 Eylül-3 Ekim 2009.        Tekirdağ. (sözlü bildiri).

E10.    Küçükersan, S., Yesilbag, D., Küçükersan, K. Haşhaş tohumu küspesi ve mayanın          birlikte alternatif bir protein kaynağı olarak yumurtacı tavuk rasyonlarında kullanımı.    V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslar arası katılımlı). sayfa: 415-421. 30    Eylül-3 Ekim 2009.     Tekirdağ. (poster bildiri).

E11.    Yesilbag, D., Biricik, H., Gezen, Ş.Ş. Bülbül, T. Biberiye ve kekik uçucu yağ karmasının bıldırcınlarda performans, et lipid oksidasyonu ve kan parametreleri üzerine etkileri. VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslar arası katılımlı). sayfa:131-137.  30 Haziran- 1 Temmuz 2011. Samsun.(sözlü bildiri).

 

F. Diğer yayınlar  ve Akademik Faaliyetler:

F1. Ulusal Hakemli Dergilerde Yayınlanan Derlemeler

F1.1.   Yeşilbağ, D. Kanatlılarda tüm tane yemle besleme. Yem Magazin Dergisi. Ağustos.        Sayı: 28. Sayfa: 45-48. 2001.

F1.2.   Yeşilbağ, D. Organik asitler ve hayvan beslemede kullanımı. Yem Magazin Dergisi.        Aralık.  Sayı: 29. Sayfa: 42-47. 2001.

F1.3.   Yeşilbağ, D. Hayvansal yağların hayvan beslemede kullanımı. Yem Magazin Dergisi.      Nisan. Sayı: 33. Sayfa: 62-66. 2003.

F1.4.   Yeşilbağ D. Tarımsal ve hayvansal ürünlerde modern biyoteknoloji ve organik üretim.    Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 23 : 157-162. 2004.

F1.5.   Yeşilbağ D. Fitobiyotikler. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 26: 33-        39. 2007.

F1.6.    Yeşilbağ D. Hayvan Beslemede Bor Elementinin Kullanımı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 27 (1-2): 61-68. 2008.

F1.7  Yeşilbağ D. Kanatlı Beslenmesinde Doğal ve Sentetik Antioksidanların Kullanımı.           Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 28 (2): 55-59.  2009.

 

F2. Katıldığı Kongreler ve Bilimsel Faaliyetler

F2.1.  Yeşilbağ, D. Hayvansal Yağların Hayvan Beslemedeki Önemi ve Kalite Kontrolleri. National Rendering Association Öğrenci Seminerleri. Mayıs 2001. Ankara, TÜRKİYE (sözlü bildiri).

F2.2.   National Renderers Association. Student Ambassador Program. Mayıs 2001.

F2.3.   II. Ulusal Küçük Hayvan Hekimliği Kongresi Bursa. 10-13 Nisan 2003.

F2.4.   VI. National Congress of Veterinary Microbiology. Elazığ. 14-16 Eylül 2004.

F2.5.   IV. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. Bursa. 24-28 Haziran 2007.

F2.6.   TS EN ISO IEC/17025:2005 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için    Genel Şartlar Eğitimi. Bursa. 2 Mart 2007. 

F2.7.   Sürü Sağlığı ve Yönetimi Sempozyumu (Uluslararası Katılımlı). Bursa. 22-24 Şubat 2008.

F2.8.   2. Ulusal Bor Çalıştayı. Ankara. 17-18 Nisan 2008.

F2.9.   International Egg Symposium. The Return of the Good Egg. Kasım 26-28, Istanbul/ Turkey. 2008

F2.10. V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. Çorlu. 30 Eylül-3 Ekim 2009.

F2.11. VI. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. Samsun. 29 Haziran-2 Temmuz 2011.

           

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [1.122]