Prof. Dr. Gül Ece SOYUTEMİZ

BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI​​ HAKKINDA          AKADEMİK KADRO          YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR          DUYURULAR


  


KİŞİSEL BİLGİLER         PROJELER          YAYINLAR


PROJELER :

  1. SOYUTEMİZ, G.E., SÜNGÜÇ, B.,  ÇETİNKAYA, F., YIBAR, A., ELAL MUŞ, T., ERKÖSE, E. Bir Catering İşletmesinde Üretilen Bazı Et Yemekleri ve Salataların Üretim Aşamalarında Sürecin Mikrobiyolojik Açıdan Değerlendirilmesi. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V)-2014/44, 2014.
  2. YIBAR, A., ÇETİNKAYA, F., SOYUTEMİZ, G.E.Süt ve Süt Ürünlerinden İzole Edilen Bacillus cereus Suşlarının Enterotoksin Üretme Kabiliyetinin Araştırılması. U.Ü. Araştırma Fonu Hızlı Destek Projesi, HDP(V)2013/20, 2013.
  3. YIBAR, A., ÇETİNKAYA, F., SOYUTEMİZ, G.E.Çiğ Süt, Isıl İşlem Görmüş Süt ve Peynirlerde Bacillus cereus’un İzolasyonu, MALDI-TOF-MS Tekniği İle İdentifikasyonu ve İzolatların Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi. U.U. Araştırma Fonu Projesi, KUAP (V)-2013/12, 2013.
  4. ÇETİNKAYA, F., ELAL MUŞ, T., ÇIBIK, R., SOYUTEMİZ, G.E., ÇÖPLÜ, N., ŞİMŞEK, H. Hayvansal Kaynaklı Gıdalarda Enterokokların Varlıgı ve Antibiyotik Dirençliliklerinin Belirlenmesi, U.U. Araştırma Fonu Projesi, UAP (V) 2010/9, 2010.
  5. SOYUTEMİZ, G.E., YIBAR, A., ÇETİNKAYA, F., ÖZCAN, A., YILMAZ KARACA, M.: Bursa'da Tüketime Sunulan Tavuk Göğüs Eti, But Eti ve Karaciğerinde Bazı Antibiyotik Kalıntılarının Araştırılması, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, V (U)-2009/20, 2009.
  6. LEE, S., ÇETİNKAYA, F., SOYUTEMİZ, E. Dondurulmuş Ürün İşleyen İşletmelerde Listeria monocytogenes İçin Kritik Kontrol Noktalarının Saptanması ve L. monocytogenesin İzolasyon ve İdentifikasyonunda Hızlı Testlerin Klasik Yöntemle Kıyaslanması, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, GY/01/11/23/056, 2005.
  7. SOYUTEMİZ, E., ÇETİNKAYA, F. Kaşar Peynirinde Üretim ve Olgunlaşma Aşamalarının Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 99/09, 1999.
  8. ANAR, Ş., SOYUTEMİZ, E., ÇETİNKAYA, F. Yoğurt Üretiminde Besinsel Lif Kullanım Olanakları, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 98/16, 1998.
  9. SOYUTEMİZ, E., ÇETİNKAYA, F., ANAR, Ş. Yerli Sucuklarımızda Olgunlaşmanın ve Pastörizasyon İşlemi Uygulamanın Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 98/15, 1998.
  10. ANAR, Ş., SOYUTEMİZ, G.E., TEMELLİ, S., ÇETİNKAYA, F. Doğal Koşullarda Üretilen ve Isı İşlemi Uygulanan Sucuklarda Starter Kültürlerin Kullanım Olanakları, U.Ü. Araştırma Fonu Projesi, 97/15, 1997.

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [1.025]