TÜBİTAK 2244 Programı’nda BUÜ Veteriner Fakültesi – Zekner Holding (Arion Ar-Ge) ortaklığı
 TÜBİTAK 2244 Programı’nda  BUÜ Veteriner Fakültesi – Zekner Holding (Arion Ar-Ge) ortaklığı

 

TÜBİTAK 2244 Programı’nda BUÜ Veteriner Fakültesi – Zekner Holding (Arion Ar-Ge) ortaklığı

BUÜ Veteriner Fakültesi ile Zekner Holding (Arion Ar-Ge) arasında yapılan işbirliği neticesinde Eylül 2023’te başlatılan “Sığır Yetiştiriciliğinde Sorun Oluşturan Bazı Beslenme, Metabolik-Enfeksiyöz Hastalıklar İle Paraziter İnvazyonlara Karşı Yerli ve Milli İlaç ve Benzerlerinin Geliştirilmesi” isimli 122C345 nolu BİDEB-2244 Üniversite - Sanayi İşbirliği Projesi TUBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur.

 

Prof. Dr. Levent Aydın’ın yürütücülüğünde multidisipliner olarak sürdürülecek olan projede araştırmacı olarak da Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr.İsmet TÜRKMEN ve Prof. Dr. Şule BAYRAMİÇ, İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin ŞENTÜRK ile gerçekleştirme görevlisi olarak Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Onur GİRİŞGİN yer almaktadır. Ayrıca doktora öğrencileri Canberk METİNDOĞAN, Yazgülü GÜNEŞ ve Elif Aybala CEYLAN bursiyer araştırmacı olarak projede görev alacaklardır.

 

Veteriner hekimlik alanında ilk üniversite-sanayi ortaklığı olan projenin 7.609.420 TL’lik bütçesi günün şartlarına göre güncellenecektir. Projeye katkı sunan TUBİTAK, Bursa Uludağ Üniversitesi ve ZEKNER Holding’e teşekkürlerimizi sunarız.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [308]