TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı.
 TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı.

TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Yayımlanan sonuçlara göre üniversitemizden iki proje desteklenmeye değer bulundu. Kabul edilen iki projenin de fakültemiz akademisyenleri tarafından sunulmuş projeler olması büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet AKKOÇ ve araştırma ekibi tarafından 2023 yılı 2. dönem TÜBİTAK-ARDEB 1001 projesi olarak önerilen “Metastatik ve Non-Metastatik Fare Meme Kanseri Modelinde Mast Hücrelerinin Metastaza Etkilerinin Epitelyal-Mezenkimal Geçiş (EMT) Süreci Üzerinden İncelenmesi” başlıklı projesi destek almayı başardı. Günümüzde, insidensi hızla artan meme kanserlerinde mast hücrelerinin neoplastik hastalığının gelişimine ve metastatik sürece olası katkılarının inceleneceği  2 yıl süreli ve 1.650.000 TL bütçeli proje, Üniversitemiz ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında yürütülecek olup, proje ekibinde Prof. Dr. Özlem ÖZMEN, Prof. Dr. Cansel G. Özgüden AKKOÇ, Doç. Dr. İ. Taci CANGÜL, Dr. Özkan YAVAŞ yer almaktadır. Prof. Dr. Abdullah YALÇIN’ın danışmanlık görevini üstlendiği projede, 2 adet doktora öğrencisine de burs imkanı sağlanacaktır.

Destek almayı başaran bir diğer proje ise Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülnaz MECİTOĞLU ve araştırma ekibi tarafından önerilen “Sütçü İneklerde Zaman Ayarlı Tohumlama Protokolü Başarısını Artırmaya Yönelik Uygulamalar ” başlıklı proje oldu.   Yine Fakültemiz Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir KESKİN ve Balıkesir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Barış GÜNER'in de araştırma ekibinde bulunduğu projede 2 adet doktora öğrencisine de burs imkanı sağlanacaktır. Söz konusu proje 1.5553.086  TL bütçeli olup, 3 yıllık bir sürede gerçekleştirilecektir. 

Destek almaya hak kazanan hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [763]