Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuza İş Birliği Ziyareti...
 Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulumuza İş Birliği Ziyareti...

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Almanya Giessen Justus Liebig Üniversiteleri arasında yaklaşık 30 yıldır devam eden ikili iş birliği çerçevesinde 29 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında, Almanya’dan Justus Liebig Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Martin KRAMER, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Dr. Stefan ARNHOLD ve Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Rafet SOLAK’tan oluşan heyet üniversitemizi ziyaret etti.

Heyete üniversitemizin Justus Liebig Üniversitesi İkili İş Birliği Koordinatörü Doç. Dr. E. Sinem ÖZDEMİR SALCI eşlik etti. Yapılan ziyaretlerde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da ziyaret edildi. Ziyaret edilen bölümlerde birimlerin olanakları tanıtılarak, Justus Liebig üniversitesinde karşılığı olan programların belirlenmesi ve olmayanlarda ise nasıl bir yol alınabilir gibi sorulara yanıt alınırken, kısa ve uzun vadedeki planlamalar da masaya yatırıldı.

Kapsam itibariyle öğrencilerimizin staj ve çalışma olanakları, ikili iş birliği temelinde olabilecek akademisyenlerin kısa ve uzun süreli yurt dışında çalışabilmeleri, beraber yürütülebilecek etki değeri yüksek projeler yapılması, farklı iki üniversite araştırma olanaklarının birbirine yaklaştırılarak yüksek performanslı araştırmalar yapabilme ve ileriki seneler için ikili iş birliği içerisinde ele alınmamış konuların da değerlendirilmesi yapıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-May-2024]

Haber Görüntüleme : [234]