UKEY E-Sınav Sistemi ile İlgili Bilgilendirme

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
UKEY SINAV SİSTEMİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME METNİ

 

GENEL İLKELER

  1. Tüm derslere ilişkin sınavlar UKEY üzerinden klasik (yazılı) veya çoktan seçmeli (test) şeklinde yapılacaktır.
  1. Öğrenciler sınavdan önce Meslek Yüksekokulunda ilan edilen sınav programlarındaki sınav türüne göre (test veya yazılı) sınav materyalleri ile yazılı sınavlar için A4 kâğıdı, kalem, silgi vb. hazır bulunmalıdır.
  1. Öğrenciler, sınav başlamadan önce sistemin açıklama bölümündeki yönergede belirtilen kuralları/şartları okuduklarına ve onayladıklarına ilişkin butonu işaretlemelidir.
  1. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler, sınav bitiş süresini izleyen 5 dakika içerisinde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsü almalıdır.

Ekran görüntüsü alınması sürecinde;

  1. Sınav sonuçları ilan edildikten sonra her öğretim elemanı sınavlarının cevap anahtarlarını UKEY’e tercihen ders materyali sekmesine yükleyecektir.

KLASİK (YAZILI) SINAVLARA İLİŞKİN ALINAN KARARLAR
 

  1. Sınav süresi 40 dakikayı geçmeyecektir. Sınavın sonunda, sınav kâğıdının fotoğrafını çekip sisteme yükleme vb. teknik işlemler için gerekecek olan süre düşünülerek, toplam cevaplama süresine ek olarak en az 5 dakika fazla zaman tanınacaktır.
  1. Sistem öğrencilerin sınav başladıktan sonra ilk 5 dakika içinde sınava girebilecekleri şekilde ayarlanacaktır.
  1. Sistemin açıklama bölümünde bir sınav yönergesi bulunacaktır. Bu yönergede sınavdaki soru sayısı, soruların puan değeri, sınav süresi ve öğretim elemanının ismi ve sınav kâğıtlarının ekran görüntüsünü göndermek üzere koordinatör veya dersi veren öğretim elemanının kurumsal -uludag.edu.tr uzantılı- e-posta adresi yer alacaktır.
  1. Sınav yönergesinde öğrencilerin cevap kâğıdına ad-soyadı, öğrenci numarası ve öğrenim gördükleri programı yazmaları istenecektir.
  1. Öğrenciler sınav öncesinde A4 kâğıdı, kalem, silgi vb. sınav araçları hazır bulundurmalı ve sınav sürecinde A4 kâğıdına (tek yaprak, iki sayfayı geçmeyecek biçimde) el yazıları ile soruları cevaplandırmalıdır. Sınav bitiminde sınav kâğıdının bir fotoğrafını çekip koordinatör veya dersi veren öğretim elemanının kurumsal -uludag.edu.tr uzantılı- e-posta adresine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden 5 dakika içerisinde göndermelidir.
  1. UKEY’e giriş yapamayan veya sınav sorularını cevaplamayan öğrenciler, başarısız sayılacaktır.
  1. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sınav bitiminde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü, Genel ilkelerde (4.madde) belirtilen şekilde ilgili adrese mutlaka iletmelidir. Durumunu kanıtlayamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı tanınmayacaktır.

ÇOKTAN SEÇMELİ DERSLER İÇİN ALINAN KARARLAR

 

  1. Çoktan seçmeli sorular UKEY sisteminde yer alacak ve cevaplarını sistem üzerinden işaretleyeceksiniz.
  1. UKEY sistemine giriş yapamayan öğrenciler, sınava girmemiş sayılacaktır. Ayrıca eğer tüm soruları cevaplamadan sistemden çıkarsanız, tekrar sisteme giremeyeceğiniz için cevapladığınız sorular üzerinden değerlendirmeniz yapılacaktır.
  1. Sınav girişinde aksaklık yaşarsanız, ilk 5 dakika içerisinde sınava girebilirsiniz, panik yapmayınız ve tekrar deneyiniz. Sınav süreniz sisteme giriş yaptıktan sonra başlayacaktır.
  1. Sistemin açıklama bölümünde bir sınav yönergesi bulunacaktır. Bu yönergede, sınavdaki soru sayısı, soruların puan değeri, sınav süresi ve öğretim elemanının ismi yer alacaktır.
  1. E-sınav cevaplama sayfasında her sayfada 3 soru olacak şekilde sorularınız görüntülenecektir. Sonraki sayfa butonu ile sonraki üç soru görüntülenecek ve önceki sayfaya dönülemeyecektir.
  1. Sınav anında teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen öğrenciler, sınav bitiminde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere bu durumu kanıtlayacak bir ekran görüntüsünü, Genel ilkelerde (4.madde) belirtilen şekilde ilgili adrese mutlaka iletmelidir. Durumunu kanıtlayamayan öğrencilere mazeret sınav hakkı tanınmayacaktır.


Açıklama: E- Sınav başlamadan önce okudum, Anladım şeklinde onay butonu olacaktır. Öğrencilere yönelik sınav yönergesi E-Sınav öncesi okuyup bilgilenmeniz amacıyla önceden yayınlanmıştır.
Sınava başlamadan önce bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda, sürekli kullandığınız tarayıcıya ek olarak farklı bir tarayıcı (Chrome, Firefox vb.) kurulumu yapınız. Tarayıcıları son sürümlerine güncelleyiniz. Sınav süresince soruların görüntülenmesi sırasında sorun yaşamanız durumunda tarayıcıyı değiştirmeniz tavsiye edilir.
 

Sıkça Sorulan Sorular Yardım Dosyası İçin Tıklatınız...

Duyuru Tarihi: 07.04.2023

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [06-Nis-2023 12:46]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [07-Nis-2023 12:14]

Duyuru Görüntüleme : [3.040]