2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini Gerçekleştirdik...

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) mezuniyet töreni 22 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 10.00'da Görükle Kampüsü Atletizm Pistinde düzenlendi. Törende 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrencilere anı fidanları dağıtıldı.

MEZUNLARIMIZ KEP FIRLATTI...

BUÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemi sonunda okulunu bitirecek olan 163 öğrenci BUÜ Tören Alanında gerçekleştirilen mezuniyet töreninde kep fırlattı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, BUÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Elif Moğol, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"SEKTÖRÜMÜZDE YER ALAN HER ÇALIŞAN VAZGEÇİLMEZDİR..."

BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu söyledi. Bursa Uludağ Üniversitesinin 47 yıllık köklü bir eğitim kurumu olduğunu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun da 1985 yılında ilk kurulan Meslek Yüksekokul olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Kırıştıoğlu; “Hepimiz aynı amaç için hizmet eden bireyleriz. Bu alanda çalışan meslek gruplarından herhangi birinin eksik veya yetersiz olması, verilen sağlık hizmetini ciddi derecede düşürür. Bu nedenle sektörümüzde yer alan her çalışan vazgeçilmezdir. Tıbbi laboratuvar teknikeri kadar Tıbbi sekreterlik veya Anestezi teknikerliği önemli mesleklerdendir. Siz değerli öğrencilerimiz, sağlığın her alanında kaliteli hizmetin verilmesi gereken bir alandan mezun oluyorsunuz. Yapacağınız çalışmalarda da üniversitemizi temsil edeceksiniz. Bunun farkında olmanızı sizlerden rica ediyor, yeni yaşamınızda başarılar diliyorum” diye konuştu. Ailelerin ve akademisyenlerin en iyi şekilde destekledikleri öğrencilerin, artık yeni bir hayata adım attıklarının altını çizen Rektör Yardımcısı Kırıştıoğlu 2021-2022 yılı mezunlarını ve ailelerini tebrik etti. 

Törende konuşan Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Elif Moğol da 1985 yılında kurulan meslek yüksekokulumuzun 36. dönem mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin ailelerinden aldıkları güç ve destek ile mezuniyet aşamasına kadar geldiklerini aktaran Prof. Dr. Elif Moğol; “Değerli veliler, büyük özenle ve emekle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı hayat mücadelesine güçlü birer bireyler olarak yolcu etmenin zamanı geldi. Artık onlarla daha fazla iftihar edebilirsiniz. Evlatlarınız olan mezunlarımız, sizlerden aldıkları destekle bugüne kadar geldiler. Bunun için hepinizi ayrı ayrı selamlıyorum. Öğretim elemanlarımıza da verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca Müdür Prof. Dr. Moğol, mezun öğrencilere vicdan ve akıl yolundan ayrılmamaları konusunda tavsiyede bulundu.

Programda 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezunları adına konuşma yapan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencisi Seda Taşdemir; "sağlık hizmetleri alanında eğitim almaktan ve bu alanda çalışarak toplumumuza hizmet etmekten büyük mutluluk, onur ve gurur duyacağını" belirtirken "bizlerin sağlık teknikerleri olarak bu başlangıç ile birlikte; ülkesine karşı görev ve sorumluluk bilincine sahip, çağdaş, akılcı, bilgili ve becerikli millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştiren; iletişime ve paylaşıma açık, öz güveni, öz saygısı, hak ve adelet bilinci yüksek bireyler olma yönünde elimizden gelen tüm gayreti sağlayacağımız konusunda hiç kuşkunuz olmasın" demiştir. Konuşmasının sonunda eğitimi sırasında kendisine destek olan tüm öğrenci arkadaşlarına, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve çalışanlarına ve ayrıca her zaman yanında olan, her konuda kendilerine destek olan ailesine ve tüm öğrenci arkadaşlarının ailelerine teşekkür ederek "tüm meslektaşlarımın mezuniyetini kutluyor ve hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

MEZUNLARIMIZA ANI FİDANI DAĞITILDI...

Açılış ve takdim konuşmalarının ardından program mezun olmayı hak eden öğrencilerin mezun oldukları programlar bazında sahneye davet edilerek anı fidanlarının dağıtım törenine geçildi. Meslek Yüksekokulumuzda eğitim veren 5 programdan sırasıyla Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Anestezi ile İlk ve Acil Yardım programı öğrencileri ile programda görevli öğretim elemanları sahnede yerini alarak mezunlara anı fidanları takdim edildi ve anı fotoğrafları çekildi. Mezun öğrenciler anı fidanlarını Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Kırıştıoğlu, MEYOK Koordinatörü Prof.Dr.Çağatan Taşkın, Meslek Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Elif Moğol ve program hocalarının elinden almaları bu günü daha da anlamlı hale getirmiştir.

Törenin son bölümünde programı sunan Öğr.Gör.Meryem Ünülü hocamızın eşliğinde tüm öğrencilerimizin sağlık andını okuması ve seslendirmeleri sonrasında coşkuyla kepler fırlatıldı. Birbirinden güzel anılar ve mutluluklar yüzlerce fotoğraf karesinde yerini alarak ölümsüzleşti.

     

       

     

    

    

Ayrıca;
Bursa Uludağ Üniversitesi Web Sitesinde Yer Alan "Genç Sağlıkçılar Kep Attı" Başlıklı Mezuniyet Haberimizi Okumak İçin Tıklatınız:... 
https://www.uludag.edu.tr/haber/view/14393/genc-saglikcilar-kep-atti 

Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Web Sitesinde Yer Alan "Genç Sağlıkçılar Kep Attı" Başlıklı Mezuniyet Haberimizi Okumak İçin Tıklatınız:... 
https://uludag.edu.tr/meyok/haber/view?id=14404&title=genc-saglikcilar-kep-atti 

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [24-May-2023]

İçerik Görüntüleme : [434]