Ek Sınav (31. Madde) Sınavına Başvuru Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Ek sınav hakkı talep edecek öğrencilerimiz aşağıdaki koşulları sağlamalıdır:

Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesi gereğince;

Lisans ve önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

a) Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın/yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.

b)Mezun olmaları için gerekli 2.00 GANO’yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’sunu yükseltebilmeleri için en çok iki dersten ek sınav hakkı verilir.

c)Ek sınava giren öğrencinin ek sınav notu, ara sınav notları göz önüne alınmadan, o derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.

d) Sınava katılmaları uygun görülen öğrenciler ilgili kurul tarafından belirlenir.

e)Öğrenci bu maddede düzenlenen ek sınav hakkından azami öğrenim süresi içinde sadece bir defa yararlanabilir.

Not: Azami süreyi dolduran öğrenciler (2016 ve önceki yıllardan girişi olanlar) 31. Madde sınavına katılamazlar.

31 MADDE BAŞVURU ve SINAV TARİHLERİ

Ek Sınav Müracaat Süresi (31. Madde)

12.07.2021 – 13.07.2021 Tarihleri arasında aşağıda linkini vermiş olduğumuz “ Ek Sınav (31.Madde) Talep Formu” doldurularak tbmyosor@uludag.edu.tr adresine mail atılması gerekmektedir. Mailin konu kısmına mutlaka Ek Sınav / Program Adı yazılmalıdır. (Örnek: Ek SINAV / ELEKTRİK )

Dilekçenizi  (öğrencino@ogr.uludag.edu.tr- örneğin 22040055@ogr.uludag.edu.tr) uzantılı mail adresinden göndermeniz gerekmektedir. Şahsi maillerden gelen dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ek Sınav (31.Madde) Talep Formu için buraya tıklayınız.

Ek Sınav (31. Madde) Programı İlanı

15.07.2021  tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulu web sitesinde sınav tarih ve saati ilan edilecektir.

Ek Sınavlar (31. Madde)

16.07.2021 Tarihinde  Online sınav yapılacaktır.

Ek Sınav Talep Formu için Tıklayınız!

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Tem-2021 11:02]