Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı

HİBRİD ve ELEKTRİKLİ  TAŞITLAR TEKNOLOJİSİ PROGRAMI

Bu programda Elektrikli ve Hibrid Taşıtlar sektörünün ihtiyacı olan, günümüzün teknolojik bilgisi ile donanmış insan kaynağını yetiştirmek hedeflenmiştir. Program mezunları Ön Lisans diploması ile "Elektrikli ve Hibrid Taşıtlar Teknikeri" unvanı alacaktır.

Program mezunları kamu ve özel sektörde, Elektrikli ve Hibrid Taşıtlar üreten otomotiv fabrikalarında, tüm otomotiv yan sanayi üretimi yapan tesislerde, Elektrikli ve Hibrit Taşıtlar bakım ve onarım servislerinde istihdam edilebilmektedir.

Bu programda öğrenciler Hibrid ve Elektrikli Araçlar (HEV), plug-in hibrid elektrikli araçlara (PHEV) ve akülü elektrikli araçlara (BEV) servis, arıza teşhisi ve onarım işlemlerini öğrenir. Atölye çalışmalarında yüksek voltajlı Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Laboratuar çalışmalarında öğrencilerimize temel elektrik kavramları, elektronik elemanların tanıtılması, elektrik motorlarının kontrolü ve kumandası, ölçme gibi konularında uygulamalı eğitim verilmektedir.

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (YÖK ATLAS)

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Prof.Dr. Hıdır Selçuk NOĞAY

Öğr.Gör.Cafer KAPLAN  (Prog.Başk.)

Öğr. Gör. Dr. Hande UNGAN

Öğr. Gör. Dr. Pelin DEMİR

 

DERSLER

Ders planlarına buradan ulaşabilirsiniz!

Bologna Ders Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz!

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [27-May-2020 11:16]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Eki-2023 06:34]

İçerik Görüntüleme : [14.339]