Gıda Teknolojisi Programı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı 1992 yılında Gıda Kalite ve Sağlık Kontrolu adı ile açılmıştır.1993 yılında Gıda Teknolojisi Programı olarak Dünya Bankası-Yüksek Öğretim Kurumu II.Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamında yeni teknolojiye sahip donanımla eğitim vermeye başlamış,2002 yılında da Sınavsız Geçiş Kanunu ile Eğitim öğretim programını yenilemiştir.2006-2007 yılında üç ayrı opsiyon altında eğitim verilmiştir.2009-2010 Eğitim öğretim yılında opsiyonlar kaldırılmıştır.2011-2012 Eğitim öğretim yılında İKMEP’e(İnsan Kaynaklarının Mesleki eğitim Yoluyla geliştirilmesi Projesi) uyumlu ders planları uygulanmaya başlamıştır.

Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (YÖK ATLAS)

 

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Dr.Öğr.Üyesi Nur YÜKSEK 

Dr.Öğr.Üyesi Süreyya S. EVRENSEL

Öğr.Gör. Çiğdem GÜCEYÜ   ( Prog.Başk.)

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [24-Ağu-2022 08:55]

İçerik Görüntüleme : [35.156]