31. Madde (Ek Sınav) Sınavı Başvuru Koşulları ve Başvuru Dilekçesi (Başvuru tarihi: 15-16 Şubat 2021)

Ek sınav hakkı talep edecek öğrencilerimiz aşağıdaki koşulları sağlamalıdır:

Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesi gereğince;

Lisans ve önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren öğrenciye, aşağıdaki koşullarda ek sınav hakkı verilir:

1. Not ortalamasına katılan çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın /yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.
  2. Son iki yarıyılda (FF) veye (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için gereken 2.00 GANO’ yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’ sunu 2.00 ‘ye yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.
  3. Bu maddede belirlenen ek sınav hakları her öğrenciye sadece bir defa tanınır.

Not: Azami süreyi dolduran öğrenciler (2016 ve önceki yıllardan girişi olanlar) 31. Madde sınavına katılamazlar.

31 MADDE BAŞVURU ve SINAV TARİHLERİ

Ek Sınav Müracaat Süresi (31. Madde)

15.02.2021 – 16.02.2021 Tarihleri arasında aşağıda linkini vermiş olduğumuz “ Ek Sınav (31.Madde) Talep Formu” doldurularak tbmyosor@uludag.edu.tr adresine mail atılması gerekmektedir. Mailin konu kısmına mutlaka Ek Sınav / Program Adı yazılmalıdır. (Örnek: Ek SINAV / ELEKTRİK )

Dilekçenizi  (öğrencino@ogr.uludag.edu.tr- örneğin 22040055@ogr.uludag.edu.tr) uzantılı mail adresinden göndermeniz gerekmektedir. Şahsi maillerden gelen dilekçeler işleme alınmayacaktır.

Ek Sınav (31.Madde) Talep Formu için buraya tıklayınız.

Ek Sınav (31. Madde) Programı İlanı

18.02.2021  tarihinde Teknik Bilimler Meslek Yüksek okulu web sitesinde sınav tarih ve saati ilan edilecektir.

Ek Sınavlar (31. Madde)

19.02.2021 Tarihinde  Online sınav yapılacaktır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [09-Şub-2021 12:29]