Karacabey Longoz Ormanlarına Teknik Gezi yapıldı.

19 Mart Cuma Günü Avcılık ve Avlak Yönetimi dersi kapsamında Karacabey bölgesine teknik gezi yapıldı. Gezi;  Avcılık ve Yaban Hayatı programının 2. sınıfında eğitim gören öğrenciler ile birlikte dersin öğretim elemanları Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünde görevli Bölge Müdür yardımcısı Hakan Mumcuoğlu ve Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hidayet Topçu nezaretinde gerçekleşti. Gezinin ilk durağı Karacabey Karadağı Yaban Hayatı Gençleştirme Sahası içinde bulunan Ovakorusu Ayı barınağı idi. Burada doğada yaralı halde ya da insanların elinde tutsak halde bulunan yaban hayvanlarının rehabilite edildiği bölgede inceleme yapan gezi heyeti, daha sonra bir doğa harikası olan Karacabey Longoz Ormanlarına geçerek orada kuş gözlem kulesinden bölgeyi kuş bakışı seyretme imkanı buldu. Gezinin son durağı Uluabat mevkisinde bulunan Eskikaraağaç kuş tahnit sergi salonu ve kuş gözlem kulesi idi. Burada tahnit edilmiş kuşların bulunduğu salonu gezen gezi heyeti daha sonra kuş gözlem kulesine çıkarak Uluabat gölünde bulunan su kuşlarını gözlemledi. Öğrencilerimizin bu geziye gidiş ve gelişlerini sağlayan araçların görevlendirilmesinde bizlere sponsor olan Büyükorhan Belediye Başkanına ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğüne şükranlarımızı sunarız.

Haber Tarihi : [22-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : [779]