GENEL BILGILER

Bursa Uludag Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Bursa ili Büyükorhan ilçesinde 2009 yilinda kurulmustur. Yüksekokulumuz ögrencilerine zengin fiziki alt yapisi, güçlü akademik kadrosu ve insancil çalisanlariyla çagdas, modern ve huzurlu bir egitim ortami sunmaktadir. Bulundugu çografi konum bakimindan Balikesir, Bursa, Kütahya üçgeninin ortasinda orman alanlari içinde yer alan okulumuz, ögrencilerine zengin dogasiyla ve yaylalariyla doga sevgisini asilarken çevredeki ormancilik uygulamalariyla da kaliteli bir egitim imkani saglamaktadir.

 

 

YÜKSEKOKULUMUZDA YER ALAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR

ORMANCILIK BÖLÜMÜ

  • Ormancilik ve Orman Ürünleri Birinci Ögretim Programi
  • Ormancilik ve Orman Ürünleri Ikinci Ögretim Programi
  • Avcilik ve Yaban Hayati Birinci Ögretim Programi
  • Avcilik ve Yaban Hayati Ikinci Ögretim Programi (Yari Pasif)

ÇOCUK BAKIMI VE GENÇLIK HIZMETLERI BÖLÜMÜ

  • Çocuk Gelisimi Programi
  • Çocuk Koruma ve Bakim Hizmetleri Programi

 

 

Ormancilik ve Orman Ürünleri Programi, ormancilik sektörüne uygulayici personel yetistirmeyi amaçlayan bir önlisans programdir. Ilk ögrencilerini 2010 yilinda alarak ön lisans programina baslamistir. Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Ormancilik Bölümü bünyesinde Avcilik ve Yaban Hayati Programi Egitim-Ögretime 2012 yilinda baslamistir. Çocuk Gelisimi Programi 2020 yilinda ögrenci almaya baslamistir.

 

Programa Yerlesme

 

Ögrencilerin Programlarimiza yerlesebilmeleri için ÖSYM tarafindan yapilan (YKS) Yüksekögretim Kurumlari Sinavina girmeleri, TYT puan türünden yeterli puani almalari ve Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda bu programi tercih etmeleri gerekmektedir.

 

 

Mezunlarin Çalisma Alanlari

 

Ormancilik ve Orman Ürünleri Programi mezunlari Orman ve Su Isleri Bakanligi Orman Bölge Müdürlüklerinde Orman Muhafaza Memuru olmakta ve özel sektörde Orman Teknikeri olarak çalismaktadir. Avcilik ve Yaban Hayati mezunlari Kamu sektöründe Orman ve Su Isleri Bakanligina bagli Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü bünyesinde Milli parklar, Doga Koruma, Hassas Alanlar, Yaban Hayati, Av Yönetimi ve Biyolojik Çesitlilik Daire Baskanliklarinda Orman Muhafaza Memuru olarak çalismaktadirlar. Yine özel sektöre ait avlaklarda, av hayvani üretme çiftliklerinde, av turizmi ile ilgili faaliyetleri bulunan sirketlerde, safari parklari ve avcilik kulüplerinde is bulabilmektedirler.

Çocuk Gelisimi Programi mezunlari Milli Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlügüne bagli resmi ve özel okul öncesi egitim ve özel egitim kurumlarinda, Yetistirme yurtlarinda, Kresler, Yuvalar ve Ana okullarinda, Çocuk Kulüplerinde, Çocuk kliniklerinde is bulma imkanina sahiptirler.

 

Meslekte Ilerleme

 

Ön lisans mezuniyet alanlarina göre Avcilik ve Yaban Hayati programi mezunlari ÖSYM tarafindan yapilan Dikey Geçis Sinavi (DGS)'nda basarili olduklari takdirde Orman Mühendisligi lisans programina; Ormancilik ve Orman Ürünleri programi mezunlari ise Orman Endüstrisi Mühendisligi ve Orman Mühendisligi lisans programina dikey geçis yapabilirler. Çocuk Gelisimi Programi Mezunlari (DGS) sinavi ile dört yillik Çocuk Gelisimi lisans programlarina yerlesebilirler.

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 12459
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:47
Güncelleme Tarihi: 4.08.2020 15:54:35

Paylaş