Burtom ile "Eğitimde İş Birliği" Protokolü İmzalandı
 Burtom ile

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Bursa Burtom Sağlık Grubu Yöneticiliği arasında gerçekleştirilen eğitimde iş birliği protokolü sayesinde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri staj ve uygulama derslerini Burtom bünyesinde yapabilecek.

Eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi adına her yıl ciddi yatırımlar yapan BUÜ yönetimi, öğrencilerini mezuniyet sonrasına en iyi şekilde hazırlamak adına da adımlar atmaya devam ediyor. Özellikle meslek yüksekokullarında eğitim alan öğrencileri iş hayatına hazır bir şekilde uğurlamak isteyen Üniversite yönetimi, gençlerin deneyim kazanmaları için sektör temsilcileriyle yaptığı iş birliği sayısını her geçen gün artırıyor. Son olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Bursa Burtom Sağlık Grubu arasında özel bir anlaşmayı daha hayata geçirildi. Kurumlar arasında yapılan eğitimde iş birliği protokolüne göre SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programında eğitimlerini sürdüren 1. ve 2. sınıf öğrencileri; meslekî bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmelerini, iş hayatına uyumlarını, gerçek hizmet ortamında yetişmelerini, okulda olmayan tesis, araç-gereci tanımalarını sağlamak amacıyla firma bünyesinde staj ve uygulama dersi alabilecek.

MESLEKİ DENEYİM KAZANCI

Düzenlenen protokol imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, göreve başladıkları ilk günden itibaren eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve mesleki anlamda gençlerin deneyim kazanabilmeleri için iş dünyası ile ilişkileri geliştirmeye yönelik adımlar attıklarını vurguladı. Sağlık Hizmetleri MYO’nun bu anlamda ciddi bir donanımı bulunduğuna işaret eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Okul Müdürümüz Prof. Dr. Sinan Çavun hocamızın emekleri ve girişimleri ile farklı firmalarda iş birliği protokolleri imzaladık. Sağlık sektörüne yönelik eğitim alan öğrencilerimiz mesleki deneyim konusunda hiçbir sorun yaşamıyor. Firmalarla yaptığımız protokoller staj ve uygulama dersi konusunda öğrencilerimize kapıların açılmasına vesile oluyor. Burtom Sağlık Grubu yöneticilerine de kıymetli katkıları için teşekkür ediyoruz. İş birliğimizin daha da genişleyerek ilerlemesini temenni ediyoruz. Protokol hepimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

“BUÜ MEZUNUYUM VE ÜNİVERSİTEMİZE AİDİYET HİSSEDİYORUM”

Bursa BURTOM Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Erol Kılıç ise iş birliğinin karşılıklı olarak fayda getireceğine inandığını belirtti. Türkiye genelinde 35’e yakın hastane ile yakın çalışma yürüttüklerini aktaran Uzm. Dr. Erol Kılıç; “Bir aylık süre zarfında 200 bin civarında tetkik yapıyoruz. Devlet, şehir ve özel merkezlerle çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Personel sayımız 900’ü buldu. Bursa ve ilçelerinde bulunan kamu hastanelerindeki tıbbi görüntüleme hizmetleri de bize ait. Ciddi bir donanım ve deneyime sahibiz. Ben de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunuyum. O yüzden bu üniversiteye bir aidiyet hissediyorum. Mezunlarınızın çoğunu işe alıyoruz. Buradan gelen mezunlara da her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yapacağımız iş birliği sayesinde gençler iyi bir eğitim fırsatı yakalayacak. Birlikte daha kapsamlı çalışmalar yürütebileceğimize de inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

DESTEKLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Sinan Çavun da imzalanan protokolün gerek üniversite gerekse de öğrenciler açısından son derece kıymetli olduğunu söyledi.  Burtom firmasının meslek yüksekokuluna ve öğrencilerine uzun yıllardır önemli destekler verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Sinan Çavun, iş birliği sayesinde gençlerin staj ve mesleki uygulama becerilerinin yükseltilmesinde büyük bir avantaj yakalayacaklarını belirtti.

Eğitimde iş birliği protokolü imza töreninde Sağlık Hizmetleri MYO ile Bursa Burtom yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [777]