8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Kutlandı
 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü Kutlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri ve akademik personeli tarafından 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bahçesinde kutlandı. 

8 Kasım, her yıl Dünya genelinde “Dünya Radyoloji Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen’in 8 Kasım 1895 tarihinde keşfettiği X-ışınlarını insanlığın hizmetine sunmasının yıldönümüdür. Radyoloji, çeşitli görüntüleme yöntemleri ve hibrit görüntülemeler ile baştan ayağa bütün doku ve organların görüntülenmesindeki tanısal rolünün yanı sıra girişimsel radyoloji ile sadece tanıda değil tedavide de önemli bir yer kaplamaktadır. Radyologlar ve radyoloji teknisyenleri/teknikerleri günümüz sağlık sektöründe vazgeçilmez aktörlerdir. Bugünün kutlanması, hastalara doğru ve zamanında teşhis konulmasını sağlamak için yorulmadan çalışan radyologların sıkı çalışmasının ve özverisinin takdir edilmesinin bir yoludur. Aynı zamanda radyolojinin modern sağlık hizmetlerinde oynadığı kritik rolün bir hatırlatıcısıdır. 

Yapılan kutlamaya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sinan ÇAVUN, Meslek Yüksekokulumuz bağışçılarından iş insanı Sayın Suhendam Urbay; Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Akademik Personeli ve Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Radyoloji Teknikeri Aydın Kuran katıldı. 

Öğrencilerimiz tarafından afiş tasarımları, koreografi çalışmaları yapıldı ve yiyecek-içecek ikramında bulunuldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [10-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [862]