Etkinlik : Atık Pil Toplama Etkinliği

Etkinlik Yeri : Mediko Sosyal Gençlik ve Danışma Merkezi


Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05-03-2024


Etkinlik Bitiş Tarihi : 05-03-2024

Etkinlik Başlangıç Saati : 11:30


Etkinlik Bitiş Saati : 12:30


Etkinlik Açıklama :

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü’nün düzenlediği organizasyonda akademik ve idari personel ile öğrenciler atık pil toplayarak tabiatın korunmasına destek verdi.

Görükle Kampüsü’nde Duracell Türkiye’nin katılımıyla gerçekleştirilen Atık Pil Toplama etkinliğine Yeşil Ekonomi Öğrenci Topluluğu, Uludağ Mimarlık Öğrenci Topluluğu ve Kot Farkı Mimarlık Öğrenci Topluluğu da destek verdi. Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının sağlanmasına destek olmak amacıyla yapılan etkinlikte 258 kilo atık pil geri dönüşüm kutularına atıldı.

Pil geri dönüşümü, kullanım ömrünü tamamlayan pillerin insan sağlığına zarar vermemesi ve ekonomiye tekrar kazandırılması için önemli bir geri dönüşüm sürecidir. 5 Mart 2024 Salı günü saat 11.30, Mediko Sosyal ve Gençlik Danışma Merkezi (Mediko) önünde BUÜ Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen atık pil toplama etkinliğinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak 7 kg pil ile katkıda bulunduk.

Etkinlik Haberinin tümünü okumak için tıklatınız.... https://www.uludag.edu.tr/haber/view/20841/buude-surdurulebilir-cevre-duyarliligi 

 

 


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Tüm Etkinlikler

Etkinlik Tarihi : [05-Mar-2024]

Etkinlik Görüntüleme : [1.268]