2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığından alınan 08.12.2022 tarih ve 340262 sayılı yazıda; önlisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” düzenlendiği; 2023 yılında on birinci kez düzenlenecek olan söz konusu yarışmanın çağrı duyurusunun www.tubitak.gov.tr/2242 adresinde yayınlandığı ve başvuruların 02 Ocak 2023 tarihine kadar e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacağı bildirilmektedir.

Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorilerinde düzenlenmekte olan yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi yanında TÜBİTAK Enstitülerinde staj imkânı sağlanacak ve TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı (BİGG) başvurularında 2. Aşama panel değerlendirmesi sonrasında panel puanına ek olarak ödül puanı verilecektir.

Tüm Öğrencilerimize Önemle Duyurulur.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [12-Ara-2022 14:52]