Türk İşaret Dili

Türk İşaret Dili Semineri

Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik, olarak Türk işaret dili uzmanı, Gökçe ÇAYIR tarafından verilen seminer öğrenci ve personelimiz tarafından ilgi ile izlendi.  Seminerde, CODA ve Türk işaret dili (TİD) hakkında bilgi verdi. İşitme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar hakkında da bilgi veren ÇAYIR, aslında onlarında bizim gibi normal insanlar olduğunu, onları tanıdıkça cana yakın olduklarının görüleceğini belirtti. İşitme engelli bir misafiri de yanında getiren Çayır, işitme engellilerin durumunun daha iyi anlaşılabilmesi için, ağzı ve kulakları kapatılarak oynanan bir empati oyunu ile öğrencilerin işitme engellilerin sorunlarına farklı bir şekilde bakmaları istendi. Kapanışta, öğrencilere işaret dili alfabesinin öğretildiği seminer, katılan öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Haber Tarihi : [17-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : [872]