Yeni Gıda Üretim Tesisimiz Gıda Öğrencilerini Bekliyor.

Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin gıda maddeleri üretim aşamalarını bire bir uygulamalı olarak öğrenmeleri amacıyla, BAP alt yapı projesi kapsamında kurulan gıda tesisi, deneme üretimleri ile faaliyete geçmiştir.

Mustafakemalpaşa MYO (BAP altyapı projesi olarak) Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinin teorik eğitimlerini uygulama ile pekiştirmek, üretime daha donanımlı ara eleman yetiştirmek ve öğrencilerin yaptığı üretimlerle döner sermayeye katkı sağlamak amacıyla BAP altyapı projesi hazırlanmıştır. Proje kapsamında gerekli makine ve ekipmanın temininden sonra ceviz reçeli, taflan(Karayemiş) reçeli ve erişte ile deneme üretimleri yapılmıştır. Kemalpaşa tatlısı, manda yoğurdu, manda kaymağı, tarhana ile denemelerimiz devam edecektir.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında gıda imalathanemiz gıda teknolojisi öğrencilerinin uygulamalarına açılacaktır.

Ziraat programı öğrencilerinin uygulama eğitimlerini desteklemek amacıyla sera yapım çalışmalarımızda devam etmektedir. Serada yöresel azatlı biberi, domatesi, fasulyesi, pembe domates, çilek fideleri yetiştirilmesi planlanmaktadır.

Haber Tarihi : [19-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [1.094]