Gıda Teknolojisi Öğrencilerinden Martaş’a Teknik Gezi
 Gıda Teknolojisi Öğrencilerinden Martaş’a Teknik Gezi

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri, donmuş meyve, sebze ve salça üretimi yapan MARTAŞ Gıda Fabrikasını ziyaret etti. Gıda Teknolojisi Programı Başkanı Öğr. Gör. Dr. Neşe Özmen'in liderliğinde gerçekleşen teknik gezi kapsamında öğrencilere fabrikaya hammadde kabulünden başlayarak ön hatlar, proses, IQF dondurma sistemi, paketleme ve kalite kontrol süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi.
Ispanak üretim sürecinin detaylıca incelenmesi gezinin ilgi çekici kısımlarından birini oluşturdu. Ispanak hammadde indirme rampasından başlayarak donmuş ıspanak depolamaya kadar olan süreçler, Fabrika Kalite Kontrol personeli Gözde Toklu ve Üretim Formeni Gökhan Özdoğan tarafından öğrencilere ayrıntılı olarak anlatıldı. 
Gezide ayrıca, domates sezonu dışında gerçekleştirilmesine rağmen, işletmenin salça üretim hatları, domates indirme, ön hatlar, evaporasyon, dolum aşamaları gibi süreçleri kurulu hatlar üzerinden Kalite Kontrol personeli Şadan Çakır tarafından öğrencilere tanıtıldı.
Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı'nın düzenlediği bu tür etkinlikler, öğrencilerin sektörel tecrübe kazanmasına ve gelecekteki gıda profesyonellerinin yetişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Martaş Teknik Gezisi'nin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [132]