Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda Sigarayı Bırakmaya Yönelik Bilgilendirme Etkinliği

Mustafakemalpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nda 9 Şubat Sigarayı Bırakma Gününe yönelik etkinlikler kapsamında bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Etkinlikte, sigaranın zararları ve sigarayı bırakmanın önemi konularında katılımcıların bilgilendirilmesi amaçlandı.

Etkinlikte, sigara kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri detaylı bir şekilde ele alındı. Sigarayı bırakma sürecinde karşılaşılabilecek zorluklar ve bu süreçte sağlanan destekler hakkında da katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca, sigaranın sosyal ve ekonomik açıdan da yıkıcı etkileri üzerinde duruldu.

Öğrenciler, akademisyenler ve idari personelin ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Fatih Bilici tarafından etkinliği düzenleyen Sosyal Hizmet Uzmanı Burcu Demirkaynak ve Hemşire Fatma Engin'e teşekkür amaçlı anı belgesi takdim edildi.

Bu tür etkinliklerin, sigara kullanımının azaltılması ve toplumda sağlıklı yaşam bilincinin artırılması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı. Katılımcılar, etkinliğin kendileri üzerinde olumlu bir etki bıraktığını ve sigarayı bırakma konusunda daha bilinçli adımlar atacaklarını ifade ettiler.

Haber Tarihi : [28-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [226]