Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, Kaybettiği Akademisyen ve Personellerini Unutmadı

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, genç yaşta kaybettikleri Öğr. Gör. Dr. Emre Şenyiğit ve uzun yıllar öğrenci işleri biriminde hizmet veren Nurseven Özkoç'u unutmuyor. Yüksekokul, bu değerli akademisyen ve personelin anısını yaşatmak amacıyla tohum laboratuvarı ve kütüphaneye personellerin isimlerinin verilmesi kararını uygulamaya soktu. Törene yüksekokul yönetimi, Dr. Emre Şenyiğit ve Nurseven Özkoç’un aileleri, akademisyenler, yüksekokul personelleri ve öğrenciler katıldılar.

Üniversite Senatosu tarafından alınan kararla, Tohum Laboratuvarı'na Öğr. Gör. Dr. Emre Şenyiğit'in adı verilirken, Yüksekokul Kütüphanesi de öğrenci işleri personeli Nurseven Özkoç'un anısına adlandırılmıştır. Senato kararıyla belirlenen bu isimlendirmeler, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'nun değerli kayıplarını unutmadığını ve onların isimlerini gelecek nesillere taşımayı amaçladığını göstermektedir.

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZ, konuşmasına duygusal bir vurguyla başladı, "Bugün burada Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu ailesi olarak kalbimizde derin izler bırakan sevgili hocamız Öğr. Gör. Dr. Emre Şenyiğit ve uzun yıllar birlikte çalıştığımız Nurseven Özkoç'u anmak için buradayız. Onları kaybetmek, sadece bizleri değil, tüm Yüksekokul camiasını derinden etkilemiştir. Ancak, onların bize bıraktığı mirası yaşatma sorumluluğumuz var" dedi.

Müdür Öz, Tohum Laboratuvarı'na Öğr. Gör. Dr. Emre Şenyiğit'in adının verilmesinin, onun bilimsel mirasının gelecek nesillere aktarılmasına bir katkı olduğunu belirtti. Aynı şekilde, Yüksekokul Kütüphanesi'ne Nurseven Özkoç'un adının verilmesinin ise, onun özverili hizmetinin unutulmamasına vesile olacağını dile getirdi.

Müdür Öz konuşmasının devamında, "Bu isimler, sadece tabelalarda değil, kalplerimizde yaşayacak. Onlar, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nun birer parçasıydı ve bizler de bu parçaların eksikliğini hissediyoruz. Ancak, bu isimlerle onların anılarını yaşatmak, onların değerini ve katkılarını hatırlamak, bizlere düşen en önemli görevdir" dedi. Öğrencilere de seslenen Müdür Öz, "Bu anma töreni, kaybettiğimiz personellerimize olan minnetimizi ve saygımızı ifade etmenin bir yolu, ancak gerçek anlamıyla onların mirasını yaşatmak siz öğrencilerimizin elinde" dedi.

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, eğitim camiasındaki bu kayıpları unutmadığı gibi, onların isimlerini yaşatarak gelecek nesillere ilham kaynağı olmayı amaçlamaktadır. Yüksekokul, bu anma kararlarıyla akademik ve idari personelinin değerini vurgulayarak, bir aile olarak bir arada olduğunu bir kez daha göstermiş bulunmaktadır.

Haber Tarihi : [21-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [486]