Mustafakemalpaşa MYO’da LÖSEV İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
 Mustafakemalpaşa MYO’da LÖSEV İçin Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, LÖSEV (Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı) tarafından düzenlenen bir farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Bu özel etkinlik, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası yaklaşırken lösemiye karşı mücadelede farkındalık yaratmayı amaçlayarak, LÖSEV'in önemini ve misyonunu öğrencilere ve akademisyenlere aktarmak için 18.10.2023 tarihinde saat 13:00’da D-10 numaralı salonda düzenlendi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğin ana konuşmacısı, LÖSEV Bursa Temsilciliğinden Onur Dönmez oldu. Dönmez, vakfın çalışmaları hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Dönmez, LÖSEV'in lösemi hastası çocuklara destek sağlamak amacıyla bağış kabul ettiğini ve bu bağışların hastaların tedavi ve eğitim masraflarını karşılamak için kullanıldığını açıklarken etkinlik katılımcılarını dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Dönmez, vakfın bağışlarını dolaşarak toplamadığını ve bu nedenle LÖSEV adına dolaşarak bağış isteyen ve bağış yapan kişilerin iyi niyetini suistimal eden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması ve bu kişilerin ihbar edilmesi gerektiğini vurguladı.

LÖSEV’in, www.lsvdukkan.com adresinde faaliyet gösteren ve 2000 yılında küçük bir masanın etrafında, lösemili çocuklar ve annelerine uğraş terapisi amacı ile hayata geçirilen minik atölyenin, bugün yüzlerce kadına istihdam sağlayan LSV Dükkân markası haline geldiğini ve bu web sitesinden satın alınan her LSV Dükkân ürününün LÖSEV’e destek olarak geri döndüğü katılımcılara aktarıldı.

Etkinliğin sonunda, öğrenciler ve akademisyenlerle LÖSEV hakkında bilgi paylaşımı ve soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Katılımcılar, LÖSEV'in çalışmalarına daha fazla destek sağlamak ve farkındalık oluşturmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade ettiler. Ayrıca, lösemili çocuklarla dayanışma ve farkındalık adına öğrencilerle toplu fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekimi esnasında öğrencilerden lösemiyle mücadelenin simgesi olan turuncu rengi telefon ekranlarında açmaları istendi. Etinlik sonunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz tarafından LÖSEV Temsilcisi Onur Dönmez’e anı belgesi sunuldu.

Bu etkinlik, LÖSEV'in önemli bir misyonu olan lösemiyle mücadelede toplumun desteğini artırmak ve farkındalık oluşturmak için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini ve lösemiye karşı toplumsal dayanışmayı artırmayı amaçlamışlardır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [568]