Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu'na Yeni Katılan Öğrencilerin Oryantasyon Eğitimi

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, yeni döneme hızlı bir başlangıç yapan yeni öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon eğitimi bir başlangıç yaptı. Üniversitenin deneyimli öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Saffet Yılmaz tarafından verilen eğitim, yeni öğrencilere okul hayatı, dersler, kaynaklar üniversite işleyişi ve üniversite yaşamı hakkında kapsamlı bir bakış sunmayı amaçladı.

Oryantasyon eğitimi, 9 Ekim 2023 tarihinde saat 10:30 Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu D-10 dersliğinde gerçekleşti. Katılımcılar, eğitim sürecinin bir parçası olarak üniversite politikaları ve kuralları, akademik kaynaklara erişim ve ders programları hakkında önemli bilgiler edindiler. Ayrıca, üniversite yaşamının sosyal yönleri de ele alındı.

Öğr. Gör. Saffet Yılmaz, etkinliğin amacını şu şekilde açıkladı: "Yeni başlayan öğrencilerimiz için oryantasyon eğitimi, onların üniversite yaşamına daha hazır ve bilinçli bir şekilde başlamalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Bu eğitim, onların akademik başarılarını desteklemenin yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan da gelişmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor."

Oryantasyon eğitimi, yeni öğrencilere üniversiteye geçişlerinde rehberlik sağlamak ve onları başarıya yönlendirmek amacıyla önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu, bu tür etkinliklerle öğrencilerini desteklemeye ve üniversitede geçirdikleri zamanı daha samimi ve keyifli bir ortam haline getirmeye devam ediyor.

Haber Tarihi : [09-Eki-2023]

Haber Görüntüleme : [387]