DEĞİŞEBİLİR OYUNLARI SEN TASARLA (DOST) PROJESİ TASARIM ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI
 DEĞİŞEBİLİR OYUNLARI SEN TASARLA (DOST) PROJESİ TASARIM ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Kamusal Açık Alanlar İçin Çocuklarla Birlikte Taşınabilir ve Yaratıcı Oyun Elemanları Tasarımı: Değişebilir Oyunları Sen Tasarla (DOST) Ar-Ge ve Ür-Ge’ye Dayalı Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen Tasarım Çalıştayı 24.02.2024 tarihinde tamamlandı.

BUÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ece Şahin yürütücülüğünde, Prof. Dr. Sibel Polat ve doktora öğrencileri Ayşe Burcu Zülfikar ve Neslihan Işık’ın yer aldığı ekip tarafından gerçekleştirilen ve dokuz ay sürecek projenin ilk yedi haftasında, akademisyenler çocuklarla birlikte üç ayrı tasarım atölyesi ve bir katılımcı tasarım çalıştayı gerçekleştirdiler.

Değişebilir Oyunları Sen Tasarla (DOST) Projesi tasarım çalıştayının beşinci ve son gününde BUÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri ve NKK Çocuk Meclisi üyesi çocuklar, birlikte tasarladıkları oyun elemanlarının çizimlerini, maketlerini, dijital ortamdaki 3 boyutlu modellerini Nilüfer Pancar Deposu’nda sergilediler; Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem’in, Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Sibel Özer’in, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Sayın Neslihan Binbaş’ın, BUÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Tülin Vural Arslan’ın, değerli velilerin ve ilgililerin katıldığı etkinlikte sunarak katılımcı tasarım çalıştayını başarıyla tamamladılar

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [162]