MARS ÇOK ULUSLU ARAŞTIRMA ÜSSÜ TASARIM ÇALIŞTAYININ FİNAL SUNUMLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ortaklığında 27 Ekim 2023 -1 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen Mars Çok Uluslu Araştırma Üssü Tasarım Çalıştayı final sunumları 1 Aralık Cuma günü Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde 9:30-14:00 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir. BUÜ’den Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Prof. Dr. Sibel Polat, Doç. Dr. Sebla Arın Ensarioğlu’nun, BTÜ’den Doç.Dr. Ersan Koç, Dr. Öğr. Üyesi Ender Şen ve Dr. Öğr Üyesi Meysam Soleimani yürütücülüğünde toplam 20 lisans ve yüksek lisans öğrencisinin katılım gösterdiği çalıştayda 7 fikir projesi geliştirilmiştir.

“Dış Gezegen Şehirciliği ve Uzay Mimarlığı” konularında daha önce gerçekleştirilen fikir yarışmalarının devamı olan bu çalıştayda, Mars’a ulaşım ve yerleşim için gerekli aşamaların tanımlanması, gidecek uzay araştırmacılarının profilinin belirlenmesi, yerleşim için uygun konumun  seçilmesi, zorlayıcı koşullara uyum sağlayabilecek bir tasarım yaklaşımının geliştirilmesi, en az 20 uzay araştırmacısı için gerekli mimari programın, mekansal kurgunun ve ilişkilerin  oluşturulması hedeflenmiştir.

Haber Tarihi : [08-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [331]