2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİNDE STAJ YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Sevgili Öğrencilerimiz;

Üniversitemizin 4 Haziran 2020 tarihli Senato toplantısında yaz öğrenimine ilişkin alınan kararında, 2019-2020 yaz döneminde staj yapmak isteyen tüm öğrencilerin koruyucu önlemleri aldığını bildiren işyerlerinde fiilen; Akademik birimlerde ise dijital imkânlarla, uzaktan öğretim yoluyla stajlarını yapabilecekleri belirtilmiştir.

Buna göre Fakültemizin 10 Haziran 2020 tarihli Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu toplantısında yaz öğrenimine ilişkin alınan kararına göre 2019-2020 yaz döneminde yaz stajını fiilen yapacak olan tüm öğrencilerimiz, koruyucu önlemleri aldığını bildiren işyerlerinde olmak kaydıyla doğabilecek risklere karşı sorumluluğu üstlendiğini belgeleyen stajyer beyanı ile staj başvurusunda bulunabileceklerdir. Akademik birimlerde dijital imkânlarla, uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecek yaz stajı kapsamında; mimarlık yarışmaları, çalıştaylar ve araştırma odaklı projelerde görev alınması gibi danışman öğretim elemanının denetiminde gerçekleştirilecek olan çalışmalar yer almaktadır. 

Yaz stajına fiilen yapmak üzere kabul edilen öğrencilerimiz, onaylı Zorunlu Staj formu ve Stajyer Beyanı ile açıklanan tarih aralığında staj komisyonuna başvurularını uzaktan yapacaklardır. 

Yaz stajını akademik birimlerde, uzaktan öğretim yoluyla yapacak olan öğrencilerimiz ise yalnız onaylı Zorunlu Staj Formu ile açıklanan tarih aralığında staj komisyonuna başvurularını uzaktan yapacaklardır. 

Staj yeri bulma konusunda güçlük çeken öğrencilerimiz için Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından fiilen ve uzaktan olmak üzere yaz stajları düzenlenecektir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi yürütücülüğünde tamamlanacak olan yaz stajları, başarılı olunduğu takdirde büro ve/veya şantiye stajı yerine kabul edilebilecektir. Yaz stajlarına başvurular, zorunlu staj formunun doldurularak 15-19 Haziran 2020 tarihleri arasında Mimarlar Odası Bursa Şubesi bursamimar@bursamimar.org.tr mail adresine uzaktan yapılması şeklindedir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenecek yaz stajı tarihleri aşağıda belirtilmektedir.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi fiilen ve uzaktan 1. Staj dönemi;  29 Haziran 2020- 27 Temmuz 2020

Mimarlar Odası Bursa Şubesi fiilen ve uzaktan 2. Staj dönemi; 4 Ağustos 2020-31 Ağustos 2020

2020 yaz döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerimizin aşağıda belirtilen adımları takip ederek staj başvuru işlemlerini en geç 26 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Yaz stajı tarihleri 1 Eylül 2020’den önce tamamlanacak şekilde planlanacaktır. Sigorta girişinin yapılabilmesi için staja başlama tarihi ile staj başvurusunun yapıldığı tarih arasında yönergemizde 20 gün olarak belirtilen sürenin yaşadığımız olağandışı koşullar nedeniyle yalnız bu yıla mahsus olarak en az 5 işgünü olması kabul edilecektir.

Yaz stajı başvuru işlemlerinin Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan yapılmasına karar verilmiştir. Yaz Staj başvurusunda ıslak imza, elden teslim vb. işleri sanal ortama taşınmış olup, başvuru ve staj defteri tesliminde istenen evraklarda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

 

Yaz Stajı Başvuru Adımları:

BUU Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü web sayfasında staj kategorisi altında yer alan Zorunlu Staj başvuru formu indirilecektir. Zorunlu Staj başvuru formu, firmadaki yetkili merci tarafından onaylanacaktır. Formda, İşveren veya Yetkilinin onayını gösteren imza ve kaşenin birlikte bulunması zorunludur. Onay işlemi öğrencinin tercihi doğrultusunda elden veya uzaktan yapılabilir.

COVID19 Pandemisi nedeniyle doğabilecek risklere karşı öğrencinin sorumluluğu üstlendiğini belgeleyen, öğrenci tarafından imzalanan Stajyer Beyanı hazırlanacaktır. (Aşağıda örnek belirtilmiştir.)

Stajını fiilen yapmayı tercih eden olan öğrenciler, Zorunlu Staj Formu ve Stajyer Beyanı ile; stajını akademik birimlerde uzaktan öğretim ile yapmayı tercih eden öğrenciler ise yalnız Zorunlu Staj Formu ile staj komisyonuna başvuruda bulunacaklardır.

Stajını fiilen yapmayı tercih eden olan öğrenciler, Zorunlu Staj Formu ve stajyer beyanını bir araya getirerek, pdf formatında tek bir dosya olacak şekilde resmi yazışma adresimiz olan mimarlikstaj@uludag.edu.tr e-posta adresine “Staj Başvurusu-Adınız Soyad-Staj Türü (büro/şantiye)-Staj Şekli (Fiilen/Uzaktan)” konusu ile Staj Komisyonu tarafından değerlendirilmek üzere gönderecektir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından fiilen düzenlenen stajlara katılacak öğrenciler için benzer uygulama geçerlidir.

Stajını dijital imkânlarla, uzaktan öğretim yoluyla akademik birimlerde gerçekleştirecek öğrenciler, yalnız Zorunlu Staj Formunu dolduracak olup stajyer beyanı gönderilmesine gerek yoktur. Zorunlu staj formu pdf formatında, resmi yazışma adresimiz olan mimarlikstaj@uludag.edu.tr e-posta adresine “Staj Başvurusu-Adınız Soyad-Staj Türü (büro/şantiye)-Staj Şekli (Fiilen/Uzaktan)” konusu ile Staj Komisyonu tarafından değerlendirilmek üzere gönderecektir. Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından uzaktan düzenlenen stajlara katılacak öğrenciler için benzer uygulama geçerlidir.

Komisyon, başvurunuzu inceleyerek, e-posta ile yazılı şekilde olumlu/olumsuz her iki durum için sizi en geç 3 iş günü içinde bilgilendirecektir. Aksi bir durumda mail adresi üzerinden bilgi verilmelidir.

Başvuru sonucu olumlu olan öğrencilerin talepleri Mimarlık Fakültesi Mali İşler bürosuna staj komisyonu tarafından e-posta ile yönlendirilecektir. Başvuru sonucu olumsuz olan öğrencilere ise gerekçesi ile birlikte bilgilendirici bir mail ile dönüş yapılacaktır.

Staj defterlerinin teslimi sırasında öğrencilerin Zorunlu Staj formu ile birlikte söz konusu yazışma talep edileceği için mailin silinmemesi önem taşımaktadır.

Sigorta giriş işlemleri yasal bir zorunluluktur. Bu nedenle sigorta işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için belirtilen tarihlere uyulması önem taşımaktadır. SGK girişinin yapılabilmesi için staja başlama tarihi ile staj başvurusunun yapıldığı tarih arasında yönergemizde 20 gün olarak belirtilen sürenin yaşadığımız olağandışı koşullar nedeniyle yalnız bu yıla mahsus olarak en az 5 işgünü olması kabul edilecektir.

Zorunlu Staj Başvuru işlemlerinin en geç 26 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Yaz stajı tarihleri 1 Eylül 2020’den önce tamamlanacak şekilde planlanacaktır.

Büro stajı 20+20 iş günü, Şantiye stajı 20+20 iş günü olarak yapılmalıdır. İşgünü kapsamına hafta sonu günleri ve tatil günleri katılmaz. Cumartesi çalışan işyerlerinde staj yapacak öğrencilerimizin staj defteri tesliminde staj yaptığı firmadan cumartesi günü çalıştıklarına dair imzalı/kaşeli belge talep edilmektedir.

Büro stajında öğrencilerin stajını denetleyecek işyeri yetkilisinin mesleğinde en az 5 yıl deneyimli mimar olması zorunludur. Şantiye stajında öğrencilerin stajını denetleyecek işyeri yetkilisinin mesleğinde en az 5 yıl deneyimli mimar veya inşaat mühendisi olması zorunludur. Bunu ispat edebilmek için oda sicil no staj başvuru formunda mutlaka bulunmalıdır.

Öğrenciler staja başladıktan sonra, staj komisyonlarına bilgi verip onay almadan ve SGK işlemlerini yürüten Fakülte Mali İşler Bürosu’na bilgi vermeden staj yeri değişikliği yapamazlar. Aksi hallerde oluşan idari/mali/hukuki ve cezai yükümlülükler öğrenci tarafından karşılanır.

Pandemi dönemine mahsus olmak kaydıyla, Staj uygulama esaslarında yer alan Büro 2 stajında keşif metraj çalışmalarının yapılması zorunluluğu bulunmamaktadır.

Pandemi dönemine mahsus olmak kaydıyla, 1. Sınıf öğrencileri, şantiye stajı yerine büro stajı da yapabileceklerdir.

Pandemi dönemine mahsus olmak kaydıyla, Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından fiili ve uzaktan olacak şekilde düzenlenen yaz stajlarının hem büro hem şantiye stajı yerine sayılacaktır.

Pandemi dönemine mahsus olmak kaydıyla, staj defteri teslimi pdf formatında ve uzaktan yapılacaktır.

Yaz Staj başvurusunda ıslak imza, elden teslim vb. işleri sanal ortama taşınmış olup, başvuru ve staj defteri tesliminde istenen evraklarda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

 

BUU Mimarlık Bölümü Staj Komisyonu

 

2019-2020 Yaz Stajı Stajyer Beyanı Örneği:

"Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezuniyet yükümlüğü kapsamındaki zorunlu stajımı, şu anda COVID19 Pandemisi nedeniyle yürürlükteki YÖK ve üniversite kararları uyarınca uzaktan (online) gerçekleştirebileceğim, ilgililer tarafından bildirilmiştir. İçerik, kurum, süre ve diğer özellik ve koşulları itibariyle tabi olduğum Staj Yönergesinin koşulları doğrultusunda onaylandığı takdirde, stajımı ……………………..–……………………….. tarihleri arasında koruyucu önlemleri aldığını bildiren …………………………………………………………………………………………………….. şirketinde fiziki olarak bulunarak ve fiilen çalışarak yapmak istediğimi ve bu süreçte pandemi dolayısıyla doğabilecek tüm risk ve sorumluluğun tarafıma ve staj yapacağım kuruma ait olduğunu, doğacak zarar veya tehlike nedeniyle Bursa Uludağ Üniversitesi ve mensuplarına karşı herhangi bir talep ileri sürmeyeceğimi özgür irademle arz ve beyan ederim.”

İmza:

Öğrenci Adı Soyadı:

Öğrenci Numarası:

Beyan Tarihi:

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Haz-2020 09:59]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-Haz-2020 09:59]

Duyuru Görüntüleme : [3.121]