Biyolojik Çeşitlilik Tür Eylem Planı Hazırlama Eğitimleri

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu Küçük Yatırımlar Programı (GEF-SPG) tarafından desteklenen ve Doğa Araştırmaları, Antakya Dost, Antalya Doğu Akdeniz, Eskişehir Toy Gençlik ve Bursa Koza derneklerinin iş birliği ile yürütülmekte olan " Güçlü Sivil Toplum Etkin Doğa Koruma" Projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının ve üniversite öğrencilerinin doğa koruma alanındaki kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik farklı illerde bir dizi eğitim başlatılmıştır.İlk olarak "Tür Eylem Planlarının Hazırlanması" eğitimi Öğretim Görevlimiz İsmet Ceyhun YILDIRIM'ın girişimleriyle yüksekokulumuzda başlamıştır.24-26 Haziran 2019 tarihleri arasında üç gün sürecek eğitime Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı programından 15 öğrenci katılmıştır.Dersler eğitim için hazırlanan senaryo tür üzerinden uygulamalı olarak Doğa Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman ERDEM ve Tür İzleme Sorumlusu Güler BOZOK tarafından verilmektedir.Kursiyerler eğitim kapsamında senaryo tür için tür eylem planlarını hazırlamış olacaklardır.Ayrıca eğitimin sonunda Bursa İlinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce yaptırılmış ve uygulanmakta olan Eylem Planı uygulamaları hakkkında Doğa Koruma ve Milli Parklar uzmanları tarafından bilgilendirme uygulamadaki sıkıntılar üzerinde değerlendirmeler yapılacaktır.

Haber Tarihi : [25-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : [1.076]