EKOLOJİK RESTORASYON TEKNİK GEZİSİ

Meslek Yüksekokulumuz Avcılık Program Bşk. Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun YILDIRIM himayesinde Orhaneli İlçesi Karıncalı Mahallesi- Termik Kömür İşletmeleri mevkiinde ekolojik restorasyon çalışmalarının uygulamalı olarak gösterilmesi amacıyla teknik gezi düzenlendi. Ekolojik restorasyonun bir çeşidi olan ağaçlandırma çalışmalarının incelikleri ve teknikleri anlatıldı.Öğret. gör. İsmet Ceyhun YILDIRIM ekosistem tahribatının sadece insanlar tarafından değil hayvanlarında varlıklarını sürdürebilmek amacıyla zaman zaman dahil olduklarının görüldüğünü söyledi.Gerek ağaçlandırma gerekse geri dönüşümle tahribatın bir nebzede olsa biz insanlara düşen en büyük insanlık görevi olduğunu da dile getirdi.Geziye ayrıca Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Ruziye DAŞKIN, Müdür Yrd. larımız Öğret. Gör. Dr. Gülşah BAĞÇIVAN ve Öğret. Gör. Sinan BABAYİĞİT, Ormancılık Prog. Bşk. Öğret. Gör. Ömer GÜNTAN da katılım sağladılar. Katılımlarından dolayı Avcılık Program Bşk. Öğretim Görevlisi İsmet Ceyhun YILDIRIM hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.Öğrencilerimize "bu tür gezilerin devam edebileceğini ve doğaya gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini" belirterek dersine son verdi.

Haber Tarihi : [11-Haz-2019]

Haber Görüntüleme : [818]