AVCILIK VE YABAN HAYATI PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE TEKNİK GEZİ !
 AVCILIK VE YABAN HAYATI PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE TEKNİK GEZİ !

18.12.2023 tarihinde Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı öğrencileri ile birlikte teknik gezi gerçekleştirildi. 
İlk olarak Uludağ Üniversitesi bünyesinde bulunan Zooloji Koleksiyonu gezildi. Öğrencilerimize Zooloji Koleksiyonu Biyolog Dr. Sinem GÜZELVARDAR  tarafından gezdirilerek müzedeki koleksiyonun hazırlanma süreci anlatıldı. Akabinde Uzman Biyolog Burcu Kıymet TÖRE tarafından Uludağ Üniversitesi Herbaryumu gezdirilip  buradaki  yapılan iş ve işlemler anlatıldı.  Daha sonra Karacabey ilçesinde bulunan Eskikaraağaç Avrupa Leylek Köyü ziyaret edildi ve buranın tarihi ile birlikte burada ziyaret edilen   kuş tahnit müzesi ile ilgili bilgiler  DKMP 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürü Beytullah REHBER tarafından anlatıldı. Gezinin son durağı olan Ovakorusu Ayı Barınağı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Uzman Veteriner Hekim Azizcan SEZER tarafından öğrencilere anlatılarak tanıtıldı. Rehabilitasyon merkezlerinde yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalardan bahsedildi. 
Bize karşı göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Bursa Uludağ Üniversitesi ve DKMP 2. Bölge Müdürlüğü personeline teşekkürlerimizi sunarız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [18-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [408]