BÜYÜKORHAN MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ İLE ULUDAĞIN BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ İNCELENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "Silvikültür I" dersi kapsamında Uludağ’da uygulamalı eğitim verildi. Büyükorhan Meslek Yüksekokulu akademik personeli Öğr. Gör. Nedimcan ŞEŞEN ve Öğr. Gör. Sinan BABAYİĞİT tarafından Uludağ Milli Parkının florası öğrencilere anlatıldı. Uludağ’ın geçmişi ve bugünü hakkında bilgiler verildi. Zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olan Uludağ’ın endemik türleri yerinde incelendi. Uludağ’daki bu zengin ekosistemin Bursa’ya katmış olduğu gerek ekonomik gerekse ekolojik anlamdaki değeri vurgulandı. Mezunlarımızın görev yapacağı alanlardan biri olan Uludağ Milli Parkının öğrencilerimiz tarafından tanınması ve bilinmesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu için ayrıca önem arz etmektedir.

Haber Tarihi : [28-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [459]