Büyükorhan ormanlarına teknik gezi

26.05.2016 perşembe günü Silvikültür Tekniği ve Ağaçlandırma derslerinin uygulamaları kapsamında  B.Orhan Myo Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümü I. ve II. Öğretim öğrencilerine teknik gezi yapıldı. Akçasaz, Karalar ve Kuşlar mahallelerine yakın ormanlara  yapılan teknik  gezide 182 nolu kızılçam doğal gençleştirme sahası, 207 nolu karaçam doğal gençleştirmesi sahası ve 275 nolu gelir getirici tür ağaçlandırma sahalarında incelemeler yapıldı. Akçasaz ve Belpınar mevkiilerindeki 182 nolu kızılçam doğal gençleştirme sahasında ve 207 nolu karaçam sahasında bol tohum yılı tespiti için kozalak sayımının nasıl yapılacağı, Arazi hazırlığı (Diri örtü ile mücadele ve Toprak İşleme İşlemleri) tekniği,  tohum takviyesi ve kızılçam için ayrıca kozalaklı dal serme (kozalaklı dal sermenin faydaları) ve gençleştirme sahalarının korunması için alınabilecek tedbirlerin nasıl olacağı konusunda bilgiler verildi..Ayrıca Kızılçam ve Karaçam Doğal gençleştirme sahalarında fidan sayım tekniği anlatıldı. Yine kızılçam doğal gençleştirme sahasında gençlik bakımı (Boğma Tehlikesinin önlenmesi-Sürgün Kontrolü İşlemi) işlemi uygulamalı bir şekilde anlatıldı. Kızılçam gençlik sahasında uygulamalı bir şekilde fidan sayımı işlemi yapıldı.Daha Sonra gelir getirici tür kapsamında yapılan Ceviz ağaçlandırma sahasında makineli toprak işleme (buror teras Şeklinde) işleminin tekniği, fidan dikim aralık-mesafelerininne kadar olacağı, yapılacak kültür bakımı - ot alma kaymak kırma- işlemleri uygulamalı bir şekilde öğrencilerimize gösterildi.

Haber Tarihi : [08-Haz-2016]

Haber Görüntüleme : [1.072]