Misyon ve Vizyon

Misyonu, Vizyonu, Değerleri ve Hedefleri
Misyonumuz
Merkezimiz ülkemizin bal arısı varlığının güçlendirilmesi, arı ürünlerinin iyileştirilmesi, çeşitlendirilmesi ve yeni yöntemler konusunda üretken, rekabetçi ve insan sağlığını ve ekosistemi öncelikli tutan donanımlı ve uygulama deneyimine sahip öğrencilerin ve araştırmacıların yetiştirilmesidir.
Vizyonumuz
Merkezimizin önce ülkemizde ve sonra ise dünyada arıcılık konusunda takip edilen ve yeni gelişmelere öncülük eden bir kurum olmasıdır.

Değerleri ve Hedefleri
Arıcılık sektöründe doğru ve sağlıklı uygulamalar konusunda lider ve önderlik edebilecek ve bu alanda ilkelerine bağlı bir kurum hedefi bulunmaktadır. AGAM insan sağlığı ve çevre konusunda duyarlı ve iyi tarım uygulamaları ilkelerini benimsemiş ve mümkün olduğu kadar ekolojik denge faktörlerine göre üretim ve araştırma hedeflerine odaklanmayı ve uygulamayı öncelikli değerleri olarak benimsemiştir.
AGAM’ın özel hedeflerini sıralayacak olursak;
  • Yeni kovan tasarımı, yapay zeka ve otonom sistemli kovan ile arı ölümlerinin % 40-50 oranında azaltılması planlanmaktadır.
  • Arı sütü üretiminde verimi artırmak için Anadolu Marmara ekotipi arısında ıslah çalışmalarına hız verilecek olup 2026-2030 arasında arı sütü üreticileri için ana arı üretilip verimin %70 artırılması hedeflenmektedir.
  • Uludağ Arıcılık Dergisi TrDizin ve Scopus yanında diğer indeksler ile toplam 11 Indeks tarafından taranmaktadır.
  • Arıcı ve bal üretici birlikleri ile işbirliği protokolleri yapılıp Anadolu Marmara ekotipi arıların Marmara adasında üretilip merkezimizde ana arı kursu ve sertifika alan arıcılara damızlık olarak verilmesi planlanmaktadır.


Bilgi

Okunma Sayısı: 33
Eklenme Tarihi: 26.11.2025 13:31:32
Güncelleme Tarihi: 1.12.2025 13:37:03

Paylaş