Asım Kocabıyık Etkinliklerle Anıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Gemlik Asım Kocabıyık MYO ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan ve geleneksel hale getirilen program ile Bursa’nın hayırsever iş insanlarından merhum Asım Kocabıyık, bilim, kültür ve sanat etkinlikleriyle anıldı.

İlk gün yapılan açılış konuşmalarının ardından, öğleden sonraki etkinlikte Limanlar ve Lojistik sektörü konuşuldu.Borusan Liman Operasyon Müdürü Kazım Keskin yaptığı konuşmada Borusan Limanın yapısı ve işleyişinden söz etti.Lojistik sektörünün gelişimi hakkında bilgiler verdi. İkinci oturumda Arkas Lojistiğin sektördeki yeri ve önemi konuşuldu.Arkas satış direktörü Berkin Akansel Arkas lojistiğin sektördeki yeri ve çalışma alanları hakkında sunum gerçekleştirdi. Saat 15:00  de gerçekleşen oturumda Başar Bulut ve Ali Köşkler Harita Mühendisliğin Önemi hakkında konuşmalar yaptı. Günün son oturumunda Lider Yazılım Genel Müdürü İlker Kesen, Yeni Yerli ve Milli Harita Yazılımı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Günün son etkinliğinde Yota Doğaçlama, Doğaçlama Tiyatro Gösterisi sundu. Öğrencilerin zaman zaman gösteriye dahil olmasıyla eğlenceli bir etkinlik gerçekleşti.

İkinci gün gerçekleşen etkinliklerde, öğleden önce konuşmacılar Fatih Işık ve Nurullah Baytekin, Afet yönetimi ve arama kurtarma çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Öğleden sonra gerçekleşen oturumda TMMOB Gıda Müh.Odası Bursa Şb.Bşk.Serkan Durmuş, Gıda ve Hijyen hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Günün son oturumunda Uludağ Hukuk Topluluğu ve Türk Hukuk Enstitüsü Ortaklığında Meslek Söyleşileri gerçekleşti.

Üçüncü gün gerçekleşen etkinliklerin ilkinde,SANLAB Aş.İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Tosun ve Güleryüz Otomobil Direktörü Ömer Şimşir, Elektrikli ve Hibrid araçlar hakkında sunumlar yaptı. Öğlen yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte "Efdal Altun, Kandemir Basmacıoğlu ve Müşfik Galip Uzun ile Klasik Müzikli Sohbetler" etkinliği gerçekleştirildi. Müzik üzerine hikayelerle birlikte sergilenen klasik müzik eserlerinden parçalar  katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı. Öğleden sonraki oturumda Hydra Lojistik Satış Müdürü Sakine Açıkgöz, satış Temsilcisi Hikmet Türkoğlu, Bor Gümrük Müşavirliği'nden Ebru Yalabık, Dış Ticaret işlemleri hakkında bilgiler verdi. Günün son etkinliğinde Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nden Dr.Gülay Beşirli,Türkiye Yenilebilir Soğan Gen Kaynakları hakkında bir konuşma gerçekleştirildi.

Haber Tarihi : [25-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [467]