Hakkımızda

TARİHÇE

GEMLİK SUNĞİPEK – ASIM KOCABIYIK YERLEŞKESİ

      Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek – Asım Kocabıyık Yerleşkesi, Cumhuriyet döneminin simge sanayi kuruluşlarından biri olan Sunğipek Fabrikasının arazisi üzerine kuruludur. Sunğipek Fabrikasına bu ad, 26 Kasım 1935 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Sunğipek Fabrikasının temeli, 28 Kasım 1935 tarihinde İsmet İnönü tarafından atılmış ve Fabrika 1 Şubat 1938 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılmıştır. Sunğipek Fabrikası, zamanla teknolojinin eskimesi sonucu üretimini durdurmuştur. 1997 yılında özelleştirme kapsamında Sümer Holding bünyesinde satışa sunulmuş, 1998’de Tekel’e devredilmiştir. 2004 yılında da, 293 dönümlük arazisi, Özelleştirme İdaresi tarafından Uludağ Üniversitesine devredilmiş ve Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi adını almıştır. Uludağ Üniversitesi Senatosunun 21 Mayıs 2007 tarihinde aldığı kararla, Yerleşkenin adı, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfının Üniversitemize yaptığı katkılardan ötürü, GEMLİK SUNĞİPEK – ASIM KOCABIYIK YERLEŞKESİ  olarak değiştirilmiştir.

    2020 yılı itibariyle Yerleşkemizde eğitim - öğretim faaliyeti, Hukuk Fakültesi ve Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulunda devam etmektedir. Yerleşkemizde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 288 öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdu ile 194 öğrenci kapasiteli Erkek Öğrenci Yurdu öğrenci barınma hizmeti sunmaktadır.

 

GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU

      Gemlik ilçesinde, Üniversitemize bağlı Meslek Yüksekokulu çalışmaları 1994 yılında başlamış ve 2002 yılında Gemlik Meslek Yüksekokulu adıyla kurulması kararlaştırılmıştır. Ancak, gerekli yapılaşma ortamının olmaması nedeniyle eğitim-öğretime başlanamamıştır.       

     Gemlik'te bulunan tarihi Sunğipek Fabrikası alanının, 2004 yılında Üniversitemize tahsis edilmesinden sonra, yapılaşma çalışmalarına başlanmasıyla, yüksekokulumuzda eğitim öğretim başlamıştır. Meslek Yüksekokulumuzun adı, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı'nın Yüksekokulumuza yaptığı katkılardan dolayı 2005 yılında Yüksek Öğretim Kurulu tarafından GEMLİK ASIM KOCABIYIK MESLEK YÜKSEKOKULU olarak değiştirilmiştir.

Yüksekokulumuzda halen aktif, öğrencisi olan 7 program bulunmaktadır. Bu programlardan 4 tanesinde isteğe bağlı hazırlık sınıfı vardır.

 

KALİTE SÜREÇLERİ

        GAKMYO’da 2009 yılından beri EFQM Mükemmellik Modeli ile çalışılmaktadır. Bu model, Avrupa Kalite Vakfı tarafından 1993 yılında geliştirilen ve dönemsel olarak revize edilen bir yönetim sistemidir. EFQM’in Türkiye temsilcisi Türkiye Kalite Derneğidir (KALDER).

         Mükemmellik Modeli ile 2009 yılında çalışılmaya başlanmıştır. EFQM bu modelle çalışan kurum ve kuruluşların değerlendirilmesi ve sürdürülebilir başarı için bir değerlendirme ve ödüllendirme sistemine sahiptir. Bu kapsamda KALDER tarafından hem Türkiye Mükemmellik Ödülleri hem de Bursa şubesi tarafından Bursa Mükemmellik ödülleri verilmektedir. GAKMYO’nun hem almış olduğu ödüller ve yetkinlik dereceleri:

YIL

ALINAN ÖDÜL / BAŞARI

AVRUPA KARŞILIĞI

2009

 EFQM Kararlılık Belgesi

 

2012

Bursa Jüri Teşvik Ödülü 

3 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik

2013

Bursa Mükemmellik Başarı Ödülü

4 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik

2014

Bursa Mükemmellik Büyük Ödülü

5 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik

2016

Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü

 

2019

Küresel Mükemmellik ödülü başvuru ve saha ziyareti

5 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik

 

                   

İç Kontrol Görev Tanımları

İç Kontrol Risk Yönetimi

Gemlik Asım Kocabıyık MYO Tanıtım Sunumu

 

     

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [12-Ara-2022 07:45]

İçerik Görüntüleme : [17.387]