Deniz ve Liman İşletmeciliği

Dünya taşımacılığının %90’ı ülkemiz uluslararası taşımacılığının %85’i denizyolu ile yapılmaktadır. Diğer taraftan lojistik, dünyada ve ülkemizde hızla gelişmekte olan bir sektördür. Günümüzde üretici ve tüketiciler, daha düşük maliyetli ve daha kapsamlı entegre hizmetler talep etmektedirler. Lojistik, taşımacılık ve depolamanın yanı sıra dış ticaret, gümrük, paketleme, dağıtım gibi çok sayıda hizmetin entegre ve eşgüdümlü bir şekilde yapılmasını gerektirir. Dolayısıyla deniz işletmeciliğinin lojistik planlamalara, lojistik şirketlerin de uzman denizcilik işletmecilerine gereksinimi vardır. Limanların özelleştirilmesiyle birlikte denizcilik sektörü farklı bir boyut kazanmış ve dinamik hale gelmiştir.

Artan ticaret ile özelleştirilen limanlarda daha rekabetçi bir bakış açısı ve yapılan yeni yatırımlar uzman işgücü ihtiyacını birlikte getirmiştir. “Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı” denizcilik ve limancılık sektörünün yanı sıra hızla gelişen lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu hem denizciliği hem de tedarik zinciri lojistiği operasyonlarını iyi bilen uzman ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak hazırlanmış bir programdır.

Üniversite-Sanayi İşbirliği

Okulumuz; ülkemiz ve Bursa ili dış ticareti ve lojistik merkezi olarak önemli bir yer tutan Gemlik Serbest Bölgeye ve Gemlik Limanlar Bölgesine 3 Km mesafede bulunan Uludağ Üniversitesi Gemlik Sunğipek-Asım Kocabıyık Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. Bulunduğumuz bölgenin avantajlarını kullanarak Türkiye’de ilk olan Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı için Üniversite-Sanayi İşbirliğini Gemlik Liman Bölgesinde yer alan Borusan Lojistik Gemlik Liman Tesisleri ile gerçekleştirdik. Yapılan protokol ile kayıt yaptıran öğrencilerimizden başarılı olanlar 3. ve 4. yarıyılda 24 hafta boyunca; Borusan Lojistik ile yaptığımız Üniversite-Sanayii İşbirliği kapsamında; Borusan Lojistik Gemlik Liman Tesislerinde staj yaparak daha öğrenciyken aldıkları teorik bilgileri tecrübe etme fırsatı yakalamaktadırlar.

 

Program Bilgi Paketi ve Ders Katoloğu

 

Çalışma Alanları

Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları denizcilik ile ilgili çeşitli firmalarda, armatör şirketlerinde, gemi acentelerinde, lojistik şirketleri denizcilik departmanlarında, limanlarda, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında, ilgili sivil toplum örgütlerinde istihdam edilebilmektedirler.

 

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

 

·         Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi

·         Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

·         Denizcilik İşletmeleri Yönetimi

·         İşletme

·        Lojistik Yönetimi

 

ÖSYM Bilgileri

 

Öğrenim Dili      : Türkçe 
Puan Türü         : YGS – 6
Süresi               : 2 Yıl (+ 1 Yıl İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı)

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [23.665]