Asım KOCABIYIK

Asım Kocabıyık, 1924 yılında Afyon’un Tazlar köyünde doğdu. İlkokulu Afyon’da bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi İstanbul’da okudu. İstanbul Erkek Lisesi’nden sonra girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden 1947’de mezun oldu. 1944 yılında henüz öğrenciyken İstikbal Ticaret A.Ş.’de kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olarak iş hayatına atıldı. Borusan Grubu’nun ilk halkası olan İstikbal şirketinde, 49 yılı yönetim kurulu başkanı olmak üzere 57 yıl çalıştı. Evli ve üç çocuk sahibi olan Asım Kocabıyık’a, 2007 yılında Uludağ Üniversitesi Onur Doktoru unvanı verildi. Kocabıyık ayrıca, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve İtalyan hükümetince verilen “Şövalye” unvanına da sahip.

Toplumdan kazandığını topluma verme ilkesiyle çalışan Asım Kocabıyık bir eğitim gönüllüsü idi. Gemlik’te yatırımları olan Asım Kocabıyık’ın 2006 yılında yaptırdığı donanımlı eğitim binası, Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu olarak hizmete açılmıştır. Öğrenciler için sosyal ortamlar oluşturmak amacıyla da Borusan Kocabıyık Vakfı tarafından yerleşkede bulunan Sunğipek’ten kalma eski kültür merkezinin yerine yenisi yapılmıştır. Bu merkez, 3 Aralık 2012 tarihinde Asım Kocabıyık Kültür Merkezi adı ile faaliyete geçmiştir.

Eğitime yaptığı katkıları “vatan borcu” olarak gören ve bu yüzden kendisine “hayırsever” iş adamı denmesini istemeyen Borusan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, 27 Aralık 2012 akşamı hayata gözlerini yumdu.

 

Meslek Yüksekokulumuz Açılış Töreni (14 Kasım 2006)

 

 

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [18.360]