Denizcilik Çalıştayı Mersin'de Gerçekleşti
 Denizcilik Çalıştayı Mersin'de Gerçekleşti

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Denizcilik Çalıştayı'na katıldı.

Üniversitelerin Meslek Yüksek Okulları Denizcilik Programları tarafından geleneksel hale getirilen Denizcilik Çalıştayı bu yıl 28-30 Nisan tarihlerinde Mersin de gerçekleşti.

İlk kez 2012 tarihinde Galatasaray Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin ikincisi 2013 yılında Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gemlik Denizcilik Topluluğu organizasyonuyla gerçekleşmişti. Geleneksel hale gelen etkinlik geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe  Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu'ndan Öğretim Görevlisi Emrah Murat Tacar'ın yanı sıra öğrencilerden Enes Malik Acar, Zeki Şimşek, Ebru Tekin de katıldı. Etkinlikte Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı  Halil Delibaş, MIP Limanı Satış ve Pazarlama Müdürü Emre İşbilen ve Liman Başkanı Harun Ertunç 'ta konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe yaklaşık 20 üniversiteden, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi Makineleri İşletme , Yat ve Marina İşletme programlarından  150 öğrenci ve 20 Öğretim Elemanı katıldı. Düzenlenen etkinlikte Denizcilik Sektörünün Son Durumu, İş ve İstihdam Olanaklarının yanı sıra teknik geziler ve çeşitli kariyer oturumları da düzenlendi. Ayrıca çalıştaya katılan öğrenciler tarafından yapılan atölye çalışmaları ile denizcilik mesleki eğitimi ile geleceğe yönelik proje fikirleri, sorunlar ve çözüm önerileri de katılımcılara sunuldu.

Mersinde düzenlenen çalıştaya Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu, Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksekokulu,Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu,Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu,Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu,Nişantaşı Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu,Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu,Yalova Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu, Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu,Ordu Üniversitesi Fatsa Meslek Yüksekokulu,Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu,Bartın Üniversitesi Bartın Meslek Yüksekokulu,Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu ,Piri Reis Denizcilik Meslek Yüksekokulu, İskenderun Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulları katılm sağladı.

Meslek Yüksek Okulları Denizcilik Programları 5.Öğrenci Çalıştayı ve Öğretim Elemanları 14. Denizcilik Programları Çalışma Grubu Toplantısı Programı, sonuç bildirgelerinin sunulması, kapanış konuşmaları  ve plaket takdimi ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-May-2016]

Haber Görüntüleme : [1.957]