2023-2024 BAHAR DÖNEMİ DERS PROGRAMLARI VE AÇIKLAMALAR

Mezuniyet aşamasında sorun yaşamamanız için ders seçimi sırasında lütfen aşağıdaki bilgileri dikkate alınız.

*** Ders seçimi ekranında göreceğiniz "TUR2206" kodlu Konuşma Eğitimi dersi 2. sınıf öğrencilerinin müfredatında yer almaktadır, 2. sınıf öğrecilerimizin bu dersi seçmesi gerekmektedir. 2021-2022 dönem girişli öğrencilerimiz, geçişle bölümümüze yerleşip ders intibakı 2021 ve öncesine yapılmış öğrencilerimiz ile Konuşma Eğitimi dersini alttan alacak olan öğrencilerimiz 3. sınıf müfredatında yer alan "TUR3204" kodlu Konuşma Eğitimi dersini seçmelidir. Farklı sınıf müfredatındaki bir dersi almanız durumunda AKTS şartını karşılayamayacağınız önemle duyurulur! Müfredatınızdaki derslere ulaşmak için web sayfamızdaki Öğrenci >> Ders Planları menüsünden giriş yılınıza uygun olan ders planını kontrol ediniz.

*** 2022 yılı öncesi müfredatta yer alan TUR2205 Türk Halk Edebiyatı 1 dersini alttan alması gereken öğrencilerimizin yeni planda yer alan TUR1210 kodlu Türkçe Öğretimi Tarihi dersini seçmesi gerekmektedir.

*** Öğrencilerimizin ders planlarına uygun bir şekilde ders seçimi yapabilmeleri için meslek bilgisi, genel kültür bilgisi ve alan bilgisi seçmelileriyle ilgili aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir.

     *  2. ve 3. sınıf öğrencileri 1 adet MBS kodlu, 1 adet GKS kodlu ve 1 adet TUR00.. kodlu seçmeli ders seçeceklerdir.

     *  4. sınıf öğrencileri 1 adet MBS kodlu, 1 adet TUR00.. kodlu seçmeli ders seçeceklerdir.

***  Ders programında aynı saatte yer alan çevrim içi seçmeli derslerin ara, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları aynı tarih ve saatlerde yapılabilmektedir. Sınav dönemlerinde mağduriyet yaşamamanız için otomasyon sistemi izin verse dahi ders programında aynı saatte yer alan dersleri çakışacak şekilde seçmeyiniz. Ders seçiminizden kaynaklı sınav saati çakışmaları mazeret olarak sayılmamaktadır.

*** 2022-2023 eğitim yılından itibaren yapılan müfredat değişikliği nedeniyle 2022 yılı öncesinde bölümümüze yerleşen öğrencilerin alttan alacakları derslerin müfredattan kaldırılmış/değiştirilmiş olması durumunda, ilgili dersin yerine 2022 yılı programında intibakı yapılmış olan dersin seçilmesi gerekmektedir. İntibaklar ve ders planları için lütfen Öğrenci >> Ders Planları menüsündeki dosyaları kontrol ediniz. Soru ve sorunlarınız için akademik danışmanınızla iletişime geçiniz.

***  Kontenjanı dolan dersler için meltemmerve@uludag.edu.tr e-posta adresiyle iletişime geçiniz.

Yeni eğitim-öğretim döneminde tüm öğrencilerimize başarı, sağlık ve mutluluk dileriz.

2023-2024 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [05-Şub-2024 05:55]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [05-Şub-2024 07:03]

Duyuru Görüntüleme : [439]