ORPHEUS Etiketi Sürecinde Son Aşama Olan ‘Site- Visit (Yerinde Ziyaret)’ Programını Tamamladı
 ORPHEUS Etiketi Sürecinde Son Aşama Olan  ‘Site- Visit (Yerinde Ziyaret)’ Programını Tamamladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyotıp ve Sağlık Bilimleri alanında Doktora Eğitiminde En İyi Uygulamaları Geliştirmeyi ve Yaygınlaştırmayı Hedefleyen ORPHEUS Etiketi Sürecinde Son Aşama Olan

‘Site- Visit (Yerinde Ziyaret)’ Programını Tamamladı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün, ORPHEUS (The Organisation for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System) üyelik başvurusu 2021 yılı Nisan ayında kabul edilmiş olup,  takip eden süreçte Lisansüstü eğitim programlarının, Danışman eğitimlerinin ve Enstitü işleyişinin iyileştirme çalışmaları ve değerlendirme süreci başlamıştır. Revizyonları takiben 31 Ocak 2023’te organizasyona gönderilen ‘ORPHEUS Self-Evaluation Questionnaire’ sonrasında Organizasyon ile etkileşim aralıksız devam etmiş ve sürecin son aşaması olan yerinde ziyaret programı 18-20 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Yerinde ziyaret kapsamında, ORPHEUS yürütme komitesinden Almanya Augsburg Üniversitesinden Prof. Dr. Rudolf Schubert ve Eski ORPHEUS Başkanı, İsveç Karolinska Enstitüsünden Prof. Dr. Robert Harris, Sağlık Bilimleri Enstitüsünü ziyaret ederek Enstitü ve Üniversite uygulamalarını yerinde değerlendirmişlerdir.  Program kapsamında ilk olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun YILMAZ ziyaret edilmiş ve Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah ÇEÇENER üniversitemiz ve doktora eğitimi ile ilgili bilgiler vermiştir. Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU’nun da katıldığı ve açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği programda, Öğr. Gör. Yasemin ÖZDEMİR- Kalite Koordinatörlüğü, Prof. Dr. Sevcan ÇELENK- Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Prof. Dr. Esra KARACA- Araştırma ve Geliştirme Koordinatörlüğü, Prof. Dr. İrfan KARAGÖZ & Sayın Emel GÜZEL-ULUTEK, Öğr. Gör. Nihal SAĞLAM- Teknoloji Transfer Ofisi, ve Prof. Dr. Nevzat KAHVECİ & Dr. Öğr. Üyesi Diğdem YÖYEN ERMİŞ- Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi (DENHAB) ile ilgili tanıtım sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Ziyaret ekibi, değerlendirme kapsamında sırasıyla; Enstitü Yönetim Kurulu Üyeleri, Anabilim Dalı Başkanları, Danışman Öğretim Üyeleri ve Doktora Öğrencileri ile toplantılar yaparak ziyaret programını tamamlamışlardır.

            ORPHEUS etiket komisyonu üyeleri Üniversitemizin altyapısını, araştırma ve eğitim amaçlı sunulan olanaklarını birçok açıdan çok etkileyici bulduklarını ve özellikle doktora öğrencileriyle ilgili görüşmelerinde öğrencilerin aldıkları doktora eğitiminden duydukları mutluluk ve memnuniyetten, Enstitü yönetim ile olan güzel ilişkilerinden ve Enstitünün doktora programı kapsamında öğrencilerin aktarılabilir beceriler edinmelerine ilişkin yaptığı düzenlemelerden ve iyileştirmelerden çok etkilendiklerini belirtmişlerdir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Şub-2024]

Haber Görüntüleme : [253]