MEYOK E-BÜLTEN 6. SAYI YAYIMLANDI
 MEYOK E-BÜLTEN 6. SAYI YAYIMLANDI

Değerli paydaşlarımız,

Bursa Uludağ Üniversitesi MEYOK Koordinatörlüğü’nün yayınladığı Meslek Yüksekokulları E-Bültenin 6. sayısı ile sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 

Bu yeni sayıda Meslek Yüksekokullarımızdan çeşitli haberler ve etkinlikler bulacaksınız. Geçtiğimiz sayıda başlattığımız yeni uygulama ile bu sayıda da MEYOK Koordinatörlüğü’nün faaliyetlerinden kısaca bahsettik. MEYOK E-Bülten ile paydaşlarımıza 15 farklı Meslek Yüksekokulunun; teknik, sosyal, tarım, gıda, hayvancılık ve sağlık alanlarında okuyan 22500 öğrencisine sunduğu olanakları, düzenledikleri etkinlikleri, gerçekleştirdikleri sanayi iş birliklerini, yaptıkları çalıştayları ve eğitimde iş birliği protokollerinin bir kısmını inceleme fırsatı bulacaksınız. Meslek Yüksekokullarımız 57 farklı program ve 135 öğrenci almakta olduğu program ile Bursa ve Türkiye sanayisine nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi başarmıştır. Bursa sanayisi ile köklü ilişkilerini güçlendirmek ve işbirliklerini arttırmak hedefinde olan Meslek Yüksekokullarımız aynı zamanda eğitimde kaliteyi arttırma, proje yapma ve akreditasyon çalışmalarına da büyük önem vermektedir. 

MEYOK E-Bültenin bu sayısında yeni olan bir konu da kapak tasarımında yapay zekâdan destek alınmasıdır. Bunun için ilk aşamada, metin düzeyinde çalışan yapay zekâ uygulamalarından destek alarak bir kapağın içinde ne tür öğelerin bulunması gerektiği konusunda rehberlik istenmiştir. Alınan direktiflere göre, görsel üretimde kullanılan yapay zekâ uygulamaları sayesinde bir dizi taslak oluşturulmuştur. Daha sonra, bu taslaklar dikkatlice gözden geçirilip, revize edilebilir olanlar belirlenerek üzerinde çalışılmıştır. Eleme sürecinden geçirilerek, içerik ve tasarım açısından en uygun olanlar seçilmiştir. Bu sürecin sonunda, görselde ve içeriğin düzenlenmesinde yapay zekânın sunduğu avantajlar en iyi şekilde kullanılarak, etkileyici bir kapak tasarımına ulaşılmıştır. 

Son olarak, MEYOK E-Bültenin hazırlanmasında emeği geçen Meslek Yüksekokulu Müdürlerimize, her Meslek Yüksekokulunun E-Bülten temsilcilerine, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı akademisyenlerine, E-Bültenin mutfak ekibi olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı akademisyeni Öğr. Gör. Evrim Sırmalı ve öğrencileri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu “Tasarım Topluluğu” üyelerine (Betül Çelik, Bilal Zeybek, Elif Özcan, Elif Yılmaz, Furkan Yılmaz, Mehmet Can Özgümüş, Özge Kaya, Sevcan Açar, Sümeyye Salık, Emircan Kasımoğlu, Kemal Batın Sönmez, Salih Canıtez) çok teşekkür ediyorum.

Yayın hayatı olarak 3 senesini dolduran MEYOK E-Bültenin yeni sayısı hayırlı, uğurlu ve faydalı olsun.

Prof. Dr. Ferudun YILMAZ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

Okumak için tıklayınız...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [336]