SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR!

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1.  Öğrenciler sınav programında ilan edilen sınıflarda sınava girmelidir, yanlış sınıfta sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır.

1. Sınav sırasında kimlik kontrolü yapılacaktır.

Öğrenci kimliği veya öğrenci belgesi yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

Öğrenci kimliği mevcut olmayanlar, e-Devlet üzerinden öğrenci belgesini almalıdır.

1. Sınav salonunda kitap, ders notu gibi ders materyali kesinlikle sıraların üstünde, gözünde veya öğrencinin yakınında bulundurulmayacak,

Cep telefonları kesinlikle kapalı konumda tutulacaktır.

1. Sınava ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak, 15 dakika geçtikten sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

1. Sınava geç giren öğrenciye ilave sınav süresi verilmez.

1. Sınavın ilk 15 dakikası geçmeden hiçbir öğrenci sınıftan çıkarılmayacaktır.

1. Sınav sırasında öğrencilerin birbiriyle kalem silgi vb. alışverişinde bulunması ve her türlü iletişimi yasaktır.

1.  Görevli Öğretim Elemanları, gerekli gördükleri durumlarda ilgili öğrencileri uyarabilir ve yerlerini değiştirebilir.

1.  Sınavlarda, öğrenciliğe yakışmayan davranışlarda bulunan, sınav kurallarına (Kopya çekmek veya teşebbüs etmek vb.) ve sınav düzenine aykırı hareket eden öğrencilere Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin hükümleri uygulanacaktır.

YÜKSEKOKUL YÖNETİMİ

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular