Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı"  özel  sektör,  sivil  toplum  kuruluşları,  Polonya  Dışişleri  Bakanlığı  ve  Avrupa  Koleji'nin sağladığı burs destekleri ile sürdürülmekte olup bu kapsamda burs almaya hak kazanan kişiler Avrupa Koleji'nde (College of Europe / College d'Europe) 1 senelik yüksek lisans eğitimi alma imkânına sahip olmaktadırlar. Avrupa Koleji, 1949 yılında Belçika'nın Brugge şehrinde Avrupa bütünleşme çabalarına akademik destek vermek  ve  Avrupa  Birliği  kurumları  için  bürokrat  yetiştirmek  amacıyla  kurulmuştur.  İngilizce  ve Fransızca  dillerinde  eğitimin  zorunlu  olduğu  Kolej,  Avrupa  çalışmaları  alanında  en  etkili  ve  saygın kurumlardan biridir. Kolej mezunları, AB kurumlarında ve üye ve aday devletlerin kamu kurumlarında üst  düzey  görevlerin  yanı  sıra,  özel  sektör  ve  sivil  toplum  kuruluşlarında  da  önemli  görev  ve sorumluluklar üstlenmektedir. 2010-2023 yılları arasında 163 öğrencimiz bu saygın okulda yüksek lisans eğitimi alma imkânına kavuşmuştur. Başkanlığımız tarafından,  akademik  açıdan  başarılı  ve  Avrupa  Birliği  alanında  yüksek lisans  yapmak isteyen  öğrencilere  2024-2025  akademik  yılı  için  özel  sektör  ve  sivil  toplum  kuruluşlarımızdan sağlanacak  sayıda  Avrupa  Koleji'nde  burs  imkânı  sağlanması  öngörülmektedir.  Burs  başvuruları  için gerekli şartlar ekte sunulan burs duyurusunda yer almakta olup, son başvuru tarihi 16 Ocak 2024 olarak belirlenmiştir.    Burs  programına  ilişkin  duyuru  ve  ayrıntılı  bilgi  Bakanlığımız  internet  sitesinde  https://www.ab.gov.tr/53611.html  yer  almaktadır.  Kamu  kurum  ve  kuruluşlarında  çalışan  adayların, kurumlarından alacakları "burs programına kurumlarının bilgisi dâhilinde başvurduklarını ve kazanmaları halinde  yüksek  lisans  programına  gönderileceklerini"  belirten  bir  yazıyı  Avrupa  Birliği  Başkanlığı'na başvuru esnasında iletmeleri zorunludur.  Programa başvuracak adayların hukuk, ekonomi, sosyal bilimler, iletişim gibi ilgili alanlarda üniversite mezunu olmaları, İngilizce ve Fransızca dillerinin her ikisini de iyi derecede bilmeleri beklenmektedir. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından Avrupa Koleji tarafından başvuru dosyalarının incelenmesi yoluyla  bir  ön  eleme  listesi  hazırlanmakta,  bursiyerler,  bu  listeye  giren  adaylar  arasından  mülakat usulüyle seçilmektedir.

Başvuru formu için tıklayınız.

Diğer şartlar ve açıklamalar için tıklayınız.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [20-Kas-2023 13:26]