Hakkımızda

Okul Öncesi Eğitimi Programı’nın temel amacı, okul öncesi dönemdeki çocuklara Ülkemizin ve çağın ihtiyaç ve gereksinimleri doğrultusunda etkili bir okul öncesi eğitimi verebilecek öğretmenler yetiştirmektir.

Okul Öncesi Eğitimi Programı, 2 Profesör, 4 Doçent, 1 Doktora Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisi, 3 Araştırma Görevlisi ve 1 Proje Asistanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dört yıllık eğitimi kapsayan programımızda yaklaşık 680 öğrenci bulunmaktadır.

Dersler akıllı tahta ve projeksiyon bulunan sınıflarda yürütülmektedir. Alan derslerindeki uygulamalarda kullanılmak üzere Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı'na ait bir uygulama anasınıfı da bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, Öğretmenlik Uygulaması 1 ve 2 dersleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bağımsız anaokullarında staj görmektedir.

Mezunlarımız Okul Öncesi Öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anasınıfı ve bağımsız anaokullarında görev alabilmektedir. Ayrıca Eğitim Bilimleri Enstitüsü’lerinde yüksek lisans ve doktora eğitimine devam ederek akademisyen ya da yönetici olabilmektedirler.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [20-Oca-2020 08:50]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [23-Nis-2024 05:57]

İçerik Görüntüleme : [2.495]