VI. SÜT ve SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ

VI. SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ve SÜTAŞ iş birliği ile düzenlenen ve ana teması “Sürdürülebilirlik” olan VI. SÜT VE SÜT HAYVANCILIĞI ÖĞRENCİ KONGRESİ 31.05.2022’de çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kongrede BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık TEZEL ve Karacabey MYO Müdürü Prof. Dr. Serdal DİKMEN’in açılış konuşmalarını yapmalarının ardından sözlü bildiriler sunulmuştur.

İki oturumda gerçekleştirilen kongreye öğrenciler 16 sözlü ve 24 poster sunulu bildiri ile katılım sağlamıştır. Bilim kurulu tarafından değerlendirilen sözlü sunulu bildirilerden birinciye 3500 TL, ikinciye 3000 TL ve üçüncüye 2500 TL; poster sunulu bildirilerden birinciye 2000 TL, ikinciye 1500 TL ve üçüncüye 1000 TL SÜTAŞ tarafından ödül verilmiştir.

Sözlü bildiri kategorisinde birinciliği “Kivi Kabuğu Ekstraktı Katkılı Kefir Üretimi” konulu çalışmalarıyla Karacabey MYO Gıda Teknolojisi Programı 1. Sınıf öğrencileri Büşra Nur GÜNDOĞDU, Hatice KAVUN Zeynep ÇETİN kazanmıştır. Aynı kategoride “Türkiye’nin Süt Ürünlerinde Starter Kültür Üretme Potansiyeli” konulu çalışması ile ikinciliği Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi programı 1. Sınıf öğrencisi Emel DÖNMEZ, üçüncülüğü ise “Eşek Sütü Kefiri ve Sağlık Üzerine Etkileri” konulu çalışmalarıyla Keles MYO Gıda Teknolojisi öğrencileri Zeynep ALÇİ, Ayşegül ARSLAN kazanmıştır.

Poster bildiri kategorisinde birinciliği “Süt Sığırcılığı İşletmelerinde Sürü Sağlığı ve Koruyucu Hekimlik Uygulamaları” konulu çalışmalarıyla Karacabey MYO Süt ve Besi Hayvancılığı Programı öğrencileri Muhammet Yusuf ERTAŞ ve Yaşar KILINÇ kazanmıştır. Aynı kategoride “Türkiye’de Organik Süt Üretiminin Durumu” konulu çalışmalarıyla ile ikinciliği Karacabey MYO Organik Tarım programı öğrencileri Ömer ARSLAN ve Gürkan KÖROĞLU, üçüncülüğü ise “Süt ve Süt Ürünlerinde Yüksek Hidrostatik Basınç Kullanımı” konulu çalışması ile Karacabey MYO Gıda Teknolojisi öğrencisi Hatice KAVUN kazanmıştır.

Karacabey MYO Tolga Can Yılmaz Konferans Salonu’nda 01.06.2022 tarihinde düzenlenen ödül töreniyle dereceye giren öğrencilerin ödül ve katılım belgeleri SÜTAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Dilay ÇALIŞKANER tarafından verilmiştir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [11-May-2023 18:31]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [11-May-2023 18:31]

İçerik Görüntüleme : [163]