PROF. SEZİN TÜRK KAYA'YA KOSOVA KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ÖDÜL
 PROF. SEZİN TÜRK KAYA'YA KOSOVA KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ÖDÜL

2. Mitrovica Baskıresim Bienali'nde Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Sezin Türk Kaya üçüncülük ödülü aldı. Türk Kaya, Bienal'e kolografi tekniğinde hazırladığı “Kaplan Sokak” isimli çalışması ile katıldı.

4 Aralık 2023 tarihinde Kuzey Mitrovica Kadri Kadriu sanat galerisinde açılan bienal sergisinde 34 farklı ülkeden 99 sanatçının eserleri sergilenmeye değer görüldü.  Bienal Büyük ödülünü, Belçikalı sanatçı Rita Vandevorst aldı. Birincilik ödülünü İtalya'dan Daniela Savini alırken ikincilik ödülünün sahibi Kosovalı Basri Mekolli oldu. Onur ödülü ise Kosovalı Rasim Vlasali'ye verildi.

Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Bienal'in 2023 yılı küratörü Tafil Peci, sanatçıların eserlerini aquatint, kuru kazıma, serigrafi, ahşap gravür, litografi ve mezzotint gibi çeşitli özgünbaskı teknikleriyle gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yıl bienal jürisinde eleştirmen Prof. Dr. Hivzi Muharremi, sanatçı akademisyenler, Prof. Fatmir Krypës, Prof. Fehim Huskovići ve Prof. Burhan Ahmeti yer aldılar.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [562]