Fakülte Hakkında

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Resim Bölümüne 20 ve Sahne Sanatları Bölümüne 15 öğrenci alarak toplam 35 öğrenci ile faaliyete başlamıştır. Fakültenin henüz yapılanmasını tamamlayamadığı için eğitim-öğretime başlayamayan bölümleri bulunmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesinden bugüne kadar 397 öğrenci mezun olmuştur. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında Fakültenin kayıtlı öğrenci sayısı 208’dir. Sahne Sanatları Bölümünün “Oyunculuk“ ile “Drama Yazarlığı ve Dramaturji” Ana Sanat Dalları Mudanya Yerleşkesinde; Resim Bölümü ve Geleneksel Türk Sanatları Bölümü de Görükle Yerleşkesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültenin tüm bölümlerine “Özel Yetenek Sınavı” ile öğrenci kabul edilmektedir.

MİSYONUMUZ

Misyonumuz; bilimsel ve mesleki bilgi birikimi ile tercih edilen bireyler yetiştirmek, ürettiği nitelikli ve özgün bilgi sayesinde tüm sektörlerle işbirliği yaparak kalkınmaya katkı sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Vizyonumuz; kaliteli eğitimi ile tercih edilen, nitelikli bilimsel araştırmalar yapan, yenilikçiliği ve girişimciliği ile refah artışına katkı sağlayan bir kurum olmaktır.

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [18-Mar-2024 18:54]

İçerik Görüntüleme : [9.053]